Incepand de azi, cei care doresc sa primeasca finantare pentru infiintarea sau modernizarea de pensiuni turistice, precum si pentru microintreprinderi in spatiul rural, pot depune dosarele la Oficiile Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Suma maxima care poate fi obtinuta pentru un proiect este de 200.000 de euro.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta lansarea cererilor de proiecte pentru Masurile 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi” si 313 „Incurajarea activitatilor turistice”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Deadline-ul acestei prime sesiuni de depunere a proiectelor este 30 octombrie.

Fondurile totale disponibile pentru masura 312 sunt de 98,8 milioane de euro, iar pentru masura 313 acestea sunt in valoare de 108,8 milioane de euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect in cadrul acestor masuri este de 200.000 euro.

Persoanele interesate pot obtine mai multe informatii, inclusiv Ghidul Solicitantului aferent fiecarei masuri de la Oficiile Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, precum si accesand site-urile www.madr.ro si www.apdrp.ro.

Depunerea proiectelor se va face la sediile Oficiilor Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Datele de contact ale acestora pot fi gasite pe site-urile institutiilor de resort mentionate.