In total, Romania are 273 de kilometri de autostrada, din care 66 au fost realizati in ultimii patru ani. Acum se afla in lucru 180 de kilometri iar anul viitor se vor incepe lucrarile la alti 1.300. Ar trebui sa renuntam la mitul cu "numai 4 kilometri de autostrada", a declarat Stefan Szobotka, director de comunicare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Pentru a atrage fonduri structurale europene, Compania de autostrazi a depus la Ministerul Transporturilor cereri de finantare pentru trei proiecte de autostrazi, prin care se solicita finantare de 500 milioane de euro, si alte proiecte pentru centuri ocolitoare ale oraselor, in valoare de 77 milioane de euro, a declarat reprezentantul CNADNR.

Acestea sunt in evaluare la Ministerul Transporurilor si urmeaza sa fie transmise Comisiei Europene.

Szobotka sustine ca pana la inceputul anului viitor proiectele pot fi aprobate si chiar pot fi acordate primele plati de catre Comisia Europeana.

Sumele solicitate reprezinta 75% din valoarea proiectelor, urmand ca restul de 25% sa fie asigurati din fonduri nationale.