Curs online prin care companiile si institutiile pot invata cum sa ia fonduri structurale
Aplicatia a fost lansata vineri pe site-ul http://fonduri.mcti.ro.
"Folosirea educatiei in regim e-learning a fost preferata deoarece asigura instruirea cursantilor in ritm propriu, oferind posibilitatea de acces din orice locatie, la orice ora, diferenta fata de cursurile in format clasic fiind oferita de neimpunerea unei deplasari spre o locatie fixa, la ore predefinite. Cursul a fost elaborat folosind cele mai eficiente tehnici pedagogice care asigura transmiterea si asimilarea de cunostinte prin intermediul interactivitatilor multimedia", se arata in comunicatul ministerului.
Aplicatia prezinta atat informatii generale cu privire la fondurile structurale, Axa III a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", domeniile majore de interventie, cat si informatii specifice privind completarea unei cereri de finantare, instructiuni pentru realizarea planului de afaceri, inregistrarea on-line a proiectului, managementul proiectului, selectia si implementarea proiectului, cele mai frecvente greseli si un test care indica nivelul de intelegere a informatiilor parcurse de-a lungul cursului.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Daca experienta va fi benefica, propun extinderea sistemului la toate ministerele si in toate domeniile, astfel incat afacerile sa poata fi derulate numai de Guvern si de companiile internationale (eventual).
Situatie in care, evident sistemul democratic nu-si mai are rostul, pentru ca oricum numai statul face afaceri.
Asa ca se poate reveni cu succes la partidul unic, caz in care nu-i nevoie, nu-i asa, de mai multe ziare, ci doar de unul, editat de Ministerul Propagandei.
Daca tot ce vedem acum in jur nu e drumul spre fascism (sau comunism)...
Asa au aparut toate dictaturile din lume - din pasi mici ce pareau firesti si nepericulosi. Cand pasii aia au dus la instituirea clara a dictaturii, nimic nu s-a mai putut face.
In primul rand, autoritatile locale nu mai au nici un fel de legatura cu proiectele de infrastructura de care au nevoie.
Cei care decid asupra proeictelor lor sunt Agentiile de Dezvoltare Regionala (ADR-uri). Conform legii, nu au nici o responsabilitate privitoare la conducerea locala.
Ce face un ADR?
a) conduce de facto procesul de evaluare a proiectelor, desi nu apartine atutoritatii de management (care e la ministere)
b) decide asupra corectitudinii legale a procedurilor de achizitie publica - desi de regula nu au nici un jurist specializat in asa ceva, si chiar rareori au juristi
c) Avizeaza asupra continutului studiilor de fezabilitate realizate, desi nu au nici un fel de competenta tehnica si nici vreo legatura cu autoritatea locala
d) Recomanda caiete de sarcini, conditii de eligibilitate si factori de evaluare privitori la contractele urmarite.
In final, exercita de fapt exact aceleasi atributii ca si functionarii publici ai primariilor, desi functionarii de ADR nu sunt funcionari publici. Ei au de altfel si acces la toate documentele primariilor, fara insa a fi functionari publici.
Un nivel de organizare si conducere, de inlocuire a primariilor, un nivel de care nimeni nu are de fapt nevoie. De ce exista atunci? Pentru ca nimeni nu si-a pus in mod serios intrebarea daca sunt utile.
Culmea a fost atinsa de unele ADR-uri care... au propus proiecte in numele lor!
Bun, pentru primarii e aberant cursul ala, ca daca nu vrea ADR-ul nu se face nimic, asa ca la ce bun sa-ti bati capul?
Pentru firmele private, nu cred ca mai are sens sa reamintesc ce stie toata lumea: ca nu te lipesti de finantari decat daca ai nervii tari si stii cate stampile sa pui pe documentatie si daca dai peste vreun consultant care stie sa scrie in NOUVORBA finantarii, cu cuvinte lipsite de orice sens ("implementare", "diseminare" etc.).