Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat vineri o aplicatie multimedia in sistem e-learning pentru informarea companiilor si institutiilor in domeniul fondurilor structurale, potrivit unui comunicat al ministerului. Aplicatia ofera un curs dedicat accesarii fondurilor structurale pentru Axa III "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public", accesarea acestuia putandu-se face in urma crearii unui cont de utilizator.

Aplicatia a fost lansata vineri pe site-ul http://fonduri.mcti.ro.

"Folosirea educatiei in regim e-learning a fost preferata deoarece asigura instruirea cursantilor in ritm propriu, oferind posibilitatea de acces din orice locatie, la orice ora, diferenta fata de cursurile in format clasic fiind oferita de neimpunerea unei deplasari spre o locatie fixa, la ore predefinite. Cursul a fost elaborat folosind cele mai eficiente tehnici pedagogice care asigura transmiterea si asimilarea de cunostinte prin intermediul interactivitatilor multimedia", se arata in comunicatul ministerului.

Aplicatia prezinta atat informatii generale cu privire la fondurile structurale, Axa III a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", domeniile majore de interventie, cat si informatii specifice privind completarea unei cereri de finantare, instructiuni pentru realizarea planului de afaceri, inregistrarea on-line a proiectului, managementul proiectului, selectia si implementarea proiectului, cele mai frecvente greseli si un test care indica nivelul de intelegere a informatiilor parcurse de-a lungul cursului.