Siveco Romania va administra paginile de internet ale autoritatilor implicate in programele operationale sectoriale de mediu, dupa ce Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) i-a atribuit, sambata, un contract de 534.300 lei (141.350 euro), arata anuntul de pe sistemul e-licitatie.ro, citat de NewsIn. Ministerul Mediului a anuntat ca a primit sase oferte si ca a ales Siveco pentru ca a prezentat oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Potrivit anuntului de atribuire de pe sistemul electronic de achizitii publice, obiectivul portalului web este de a prezenta corect si la timp informatii de interes public despre AM POS MEDIU.

Finantarea va proveni de la buget, urmand ca aproximativ 75% din totalul cheltuielilor eligibile aferente contractului sa fie rambursate din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Fondurile alocate sectorului de mediu pentru perioada 2007-2013 depasesc 5,6 miliarde euro, finantarea provine din doua fonduri ale Uniunii Europene – Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune (FC) si de la bugetul de stat.

In vara anului 2006, Consortiul SIVECO Romania - ABG Ster Project (companie poloneza, n.r.) a castigat licitatia Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) de creare a a unui sistem informatic (Sistemul Integrat de Administrare si Control - IACS) de verificare si control a subventiilor UE catre fermieri, contract in valoare de 5,9 milioane euro. Problemele legate de implementarea acestui sistem au fost la un pas de a aduce Romaniei activarea clauzei de salvgardare in agricultura din partea Comisiei Europene.

Siveco Romania are estimata pentru acest an o crestere cu 20% a cifrei de afaceri, la 84 milioane dolari, comparativ cu valoarea inregistrata anul trecut, de 70 milioane dolari. Afacerile Siveco au inregistrat, anul trecut, o crestere de 65% fata de 2006.

Actionarii producatorului de solutii informatice sunt Siveco Netherlands, cu o participatie de 42,2%, fondurile Polish Enterprise si Intel Capital, cu 22,5%, respectiv 10% din actiuni, Irina Socol - 10,97%, Alexandru Radasanu - 7,62%, Siveco Romania - 3,74%, Florian Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,13% si Aurora Crusti - 0,13%.