Proiectele pentru care au fost semnate contracte, in 2008, pe toate programele operationale, se ridica la 1,433 miliarde euro, potrivit unei situatii prezentate, marti, de catre Valer Bindea, fost secretar de stat la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale. Acesta considera ca mai trebuie adaugata suma proiectelor contractate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Pana marti, 23 decembrie, valoarea proiectelor aprobate prin PNDR se ridica la 752 milioane euro.

In afara de acestea, "mai exista o suma potentiala de 600 milioane euro care ar putea fi contractata pana la sfarsitul lunii februarie pentru proiectele selectate prin Programul Operational "Dezvoltarea Resurselor Umane" (POS DRU), in ultimele doua apeluri de proiecte lansate si pentru care nu se cunosc inca rezultatele finale", a explicat Valer Bindea.

Pana la data de 15 septembrie prin POS DRU au fost aprobate in total 167 de proiecte. Dupa data de 15 septembrie au mai fost depuse, conform lui Bindea, alte 1.500 de proiecte de grant (cu valoare maxima de 500.000 de euro, n.r.), care se afla in evaluare si rezultatele vor fi publicate "undeva la finalul lunii februarie".

Acesta a precizat ca situatia transmisa marti, 23 decembrie, de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale arata ca, in 2008 au fost depuse, in total, 5.358 de proiecte, dintre care au fost selectate 1.339 de proiecte, in valoare de 752 milioane euro.

Valer Bindea a precizat pentru HotNews.ro ca, in urma eliberarii sale din functia de secretar de stat, va parasi sistemul public si va pleca sa lucreze in mediul privat.