In urma publicarii, de catre EurActiv.ro, a articolului "Companiile pierd sute de milioane de euro, din fondurile europene pe care le-au castigat, din cauza cursului valutar", europarlamentarii Alexandru Nazare si Rares-Lucian Niculescu au adresat o intrebare Comisiei Europene pentru a identifica masurile legislative care pot remedia problemele sesizate.

"Contractele pentru accesarea fondurilor europene precum si platile pe care autoritatile romane le fac beneficiarilor sunt in lei. In schimb alocarile financiare pe domenii prioritare si rambursarile de catre Comisia Europeana sunt calculate in euro. Intervine astfel o diferenta de curs de schimb intre data semnarii contractelor si data platilor care ingreuneaza accesarea fondurilor europene.

Practic, nu putem avea o imagine exacta a ratei de contractare a fondurilor europene intrucat unitatea de masura este diferita si nu putem sti exact cate fonduri au ramas disponibile pentru a semna noi contracte", se arata in adresa celor doi europarlamentari.

Vezi articolul integral pe EurActiv.ro.