"Sectorul agricol a fost abandonat, ca multe alte sectoare, si Romania nu a accesat niciun euro din bani europeni pentru dezvoltare rurala si pescuit, a declarat pentru EurActiv, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. Uniunea Europeana a acordat 230 de milioane de euro pentru acest sector. Ministrul Agriculturii a mai anuntat marti ca Romania va fi penalizata de Comisia Europeana pentru intarzierea platilor la hectar, posibil cu 40-60 milioane euro.

"Nu era o filozofie, sigur Ministerul Agriculturii a si avut patru ministri, asta a fost un alt dezastru care s-a abatut asupra ministerului", a spus Sarbu. "Trebuie continuitate. Fondurile nu au putut fi accesate din cauza lipsei programelor si a caietelor de sarcini", potrivit ministrului.

"Pe masura 3.2.2 avem alocate 1 miliard 500 de milioane si sunt solicitari pentru 3 miliarde. Mai putem noi sa dam 700 de milioane daca mai luam de la celelate masuri, dar sunt si masuri care nu sunt interesante, cum ar fi tinerii fermieri." Ceea ce trebuie noi sa facem e sa le facem cunoscute. Pana acum s-a mers putin invers. Unde s-au popularizat, unde s-a discutat cu oamenii, unde sunt caravanele de care s-a vorbit? Pe televiziuni nu se vede nimic, in presa nu se vede nimic. Mai aud si ei una-alta la Viata Satului", a declarat pentru EurActiv, ministrul Agriculturii.

Articol integral EurActiv.ro