In cursul acestei luni vor aparea Ghidurile solicitantului pentru noile cereri de proiecte in vederea obtinerii de fonduri europene, pentru investitii ale IMM, a anuntat Mariana Spranceana, reprezentant al institutiei de resort, in cadrul unei conferinte desfasurata marti, 17 martie.

Noile Ghiduri ale solicitantului vor fi publicate pe site-ul nou infiintatei Agentii pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (www.animmc.ro)

Reprezentantul institutiei, Mariana Spranceana, a explicat ca "au fost eliminate o serie de avize si certificari, care, am constatat ca ingreunau procesul de elaborare a dosarelor.

"De la 18 avize solicitate pana acum, numarul acestora a fost redus la 9", a spus aceasta. Spre exemplu, avizul de mediu va fi prezentat doar dupa procesul de evaluare, daca proiectul este declarat castigator.

De asemenea, "pentru a scurta procesul de evaluare, s-a decis ca primele doua etape - conformitatea administrativa si evaluarea eligibilitatii sa fie comasate. In acelasi timp, au fost propuse si alocari financiare mai mari, dar vom vedea ce va decide Autoritatea de Management", a explicat oficialul citat.