Ilie Sarbu a demis 60 de directori din conducerea APIA. Sindicatul institutiei: "Softul este principala cauza!"

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 19 martie 2009, 18:54 Economie | EuROfonduri


Ministrul agriculturii Ilie Sarbu a demis joi, 19 martie, conducerea centrala si locala a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, dupa ce solicitarea sa ca platile la hectar aferente anului 2008 sa inceapa la 15 martie nu s-a concretizat. Radu Ungureanu, presedintele Federatiei Sindicatelor APIA, a declarat pentru HotNews.ro -EurActiv.ro ca platile nu puteau incepe din cauza softului agentiei care este neperformant.

"Cu toate ca ministrul Ilie Sarbu, a cerut Agentiei sa depuna eforturi pentru a efectua platile incepand cu data de 15 martie si conducerea Agentiei s-a angajat pentru realizarea tuturor demersurilor necesare, APIA nu a s-a achitat de obiectivul promis.

Astfel, avand in vedere intarzierea de 1 an in ceea ce priveste platile pe suprafata, precum si solicitarea facuta de domnul ministru Ilie Sarbu la preluarea mandatului catre conducerea APIA in sensul de reducere a intarzierilor si nu de perpetuare sau chiar de prelungire a lor, inlocuirea conducerii Agentiei a reprezentat singura solutie in deblocarea platilor", transmite un comunicat al Ministerului Agriculturii.

"O astfel de demitere in bloc a unor tehnocrati, fara a depista exact unde sunt problemele, este total abuziva si intr-un stil politic comunist", a spus Radu Ungureanu, seful sindicalistilor din APIA. Acesta a mai spus ca APIA este o institutie infiintata la solicitarea Comisiei Europene si ca lucreaza dupa regulamente europene.

"Nu puteau incepe platile aferente anului 2008 fiindca softul nu permite acest lucru. Modulele necesare nu sunt finalizate. Softul este principala problema, este total neperformant, iar problemele nu au fost nici pana acum rezolvate", a spus Radu Ungureanu. Un alt aspect, sustinut de Radu Ungureanu, este faptul ca "in toate tarile Uniunii Europene, platile pe anul anterior se pot efectua pana la data de 30 iunie. Nici un stat membru nu a putut face platile mai devreme".

Directorul sucursalei APIA Timis, Florin Faur, a declarat pentru HotNews.ro - EurActiv.ro ca probabil se numara printre cei demisi, insa nu stie exact de ce, fiindca vestea demiterii a aflat-o de la televizor. "Nu am primit nimic oficial inca. Probabil vom primi maine, sa vedem si noi ce acuze ni se aduc", a spus Faur.

Potrivit unor surse apropiate institutiei, un astfel de mecanism precum cel al platilor directe "nu poate sa mearga perfect pe niste termene impuse, fiindca nimeni nu poate sa apese pe un buton si situatia sa fie rezolvata. In plus, si angajatii sunt demotivati, odata ce nu li se mai platesc ore suplimentare, prime si sporuri. Orice masura de reducere afecteaza productivitatea. In fine, a schimba intreaga echipa manageriala este o mare greseala", au declarat sursele citate pentru HotNews.ro - EurActiv.ro.

APIA a fost condusa, pana in prezent, de directorul interimar Mariana Draghici, dupa demisia directorului general Dan Gherghelas de la inceputul lunii februarie.

Potrivit Mediafax, acesta a motivat ca nu poate accepta "ingerinta politicului intr-o activitate strict tehnica", dupa criticile aduse agentiei de ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. Concursul pentru ocuparea postului de director general al agentiei va fi reluat pe 25 martie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


3048 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  hotii romaniei (Joi, 19 martie 2009, 19:11)

  diana [anonim]

  In arges in localitatile calinesti, bogati, topoloveni, botesti, beleti-negresti, dobresti, priboieni sau defrisat ilegal 15 000 de hectare de padure si se continua si acum. Pe cand ministrul va va veni in acea zona sa vada ce se intampla sub obladuirea subordonatilor sai. Acolo e cel mai mare jaf din Romania si nimeni nu doreste sa se ia vreo masura de starpire a criminalilor.Pana acum nu am auzit decat laude din partea conducatorilor si nimic concret.
  • -1 (1 vot)    
   cite ceva despre SIVECO (Vineri, 20 martie 2009, 11:28)

   mr_x [anonim] i-a raspuns lui diana

   ca iau contracte cu grase statul stie toata lumea. ce nu se stie e de ce calitatea e de 2 bani: in primul rind pt ca nu cred ca verifica nimeni. din moment ce contractul e luat pe "comisioane" care aterizeaza prin cine stie ce banci din paradisuri fiscale, acceptarea lui de catre cel care l-a incredintat e practic doar o formalitate.

   in al 2-lea rind se lucreaza hei-rupist la siveco. nu zic, or avea si oameni buni, stiu oameni care au lucrat si care lucreaza acolo si stiu cum se lucreaza. fara cap, hei-rupist (dupa cum ziceam) o circa de overtime - seri si weekenduri (din partea programatorilor) si rezultatul e cod de proasta calitate, cu multe buguri, greu/imposibil de modificat, de facut debugging pe el samd.

   de asemenea stiu pe cineva care a refuzat un job de programator acolo desi ar fi fost platit cu 2000 euro net pe cartea de munca. asta doar pt ca stia cum se lucreaza acolo si care e atmosfera. cind oamenii buni nu vin nici cind li se ofera asa salarii, nu e de mirare ca softul produs de siveco are o calitate de 2 bani.
   • +5 (5 voturi)    
    Re:cite ceva despre SIVECO (Vineri, 20 martie 2009, 15:42)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui mr_x

    Mr_X

    Ceea ce afirmi tu este fara fondare. Este ca si cum ai spune ca Romania este condusa de martieni si planuim un atac sa cucerim sua. Come on : )) ! Esti ridicol…sau ridiche? Cu vrei tu. De ce ? Da-mi voie sa-ti comentez afirmatiile tale:

    „ca iau contracte cu grase statul stie toata lumea.”

    Tu realizezi ca dai cu presupusul, tocmai pentru a te afla pe net si a-ti expune un punct de vedere deficitar si fara argumente ? Consider ca acele contracte intre institutiile publice si siveco de care mentionezi ca sunt „grase”, reflecta complexitatea implementarii unui proiect la nivel national. Ca sa-ti folosesc metafora „gras” in contextul unui contract, tin sa-ti dau dreptate. Nu se poate sa faci o implementare nationala, de pe urma careia un public tinta de minimum 1.500.000 de utilizatori ar beneficia, pe baza unui contract de 100.000 Euro sau 500.000 Euro (trebuie musai sa fie „gras”, in ideea ca suporta cheltuiala per utilizator/institutie/cheltuieli neprevazute -> adica o analiza SWOT-asta daca sti ce este si ai citit catusi de putin si cateva carti). Numai companii ca sc.romsys, telrom, softwin, sharkunity ar face oferte de dumping numai ca sa castige licitatia publica :)). Nu de alta, dar referintele acestora lasa de dorit. Un exemplu il constituie bitdefender-ul ce a fost implementat de softwin in penitenciare, in tribunale si acuma fug pushcariashii pe magheru :))) pentru ca le-au crapat baza de date aparata de virusi prin bitdefender.

    Uita-te la HP, la ORACLE, la Microsoft, ca au aceleasi „contracte grase” ce reflecta, calitatea si lista de preturi, pen tru o implementare nationala, in tari ca Franta, Belgia, Grecia, MOLDOVA !! Slovenia, Arabia Saudita,Romania s.a.m.d (poate preturi mult mai scumpe la o calitate asemanatoare).
   • +6 (6 voturi)    
    Re2 :cite ceva despre SIVECO (Vineri, 20 martie 2009, 15:43)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui mr_x

    „ce nu se stie e de ce calitatea e de 2 bani: in primul rind pt ca nu cred ca verifica nimeni.”

    Eu cred ca nu ai terminat liceul. Stiai ca prin licitatie publica, se verifica calitatea si referintele oricarui produs/serviciu mentionat in oferta finciara si tehnica depusa de ofertant? Astfel, verificarile necesare pentru compatibilitatea sistemelor dar si a calitatii acestora, se verifica prin prisma background-ului obtinut in urma activitatii din anii trecuti dar si datorita sistemelor de calitate implementate sau a unui preview pentru sistemul presupus ?
    Cand afirmi argumentul acesta, nu o faci fara sa citesti documentatii cu privire la premiile internationale de IST, ICT, World Summit Award, Arch of Europe primite de compania asta, dar si de faptul ca a IMPLEMENTAT PROIECTE si in TARI CA : Cipru, Grecia, Moldova, Maroc, Kuweit, Liban, Dubai, Azerbaidjan si ROMANIA. A facut lucrul acesta, prin prisma EXPERIENTEI dobandite din Romania (mi se pare foarte logic ca atunci cand ai obtinut experienta si calitate in tara de origine, vrei si poate reusesti sa faci replicari de proiecte pe plan international. SIVECO stie si poate ! )    „din moment ce contractul e luat pe "comisioane" care aterizeaza prin cine stie ce banci din paradisuri fiscale, acceptarea lui de catre cel care l-a incredintat e practic doar o formalitate”

    De unde sti asta? Se practica la liceu sau din experientele tale personale, la firma la care lucrezi ? De obicei, astfel de conduite se aplica unde ofertantul ( in cazul nostru sc.romsys, telrom, softwin, sharkunity) nu ar avea experienta si nici un sistem de calitate performant. SIVECO nu are nevoie de asa ceva. Are atat echipa sudata, cat si experienta si un sistem de lucru pastrat prin standarde de calitate ISO 9001 (asta daca sti ce inseamna).
   • +5 (5 voturi)    
    Re3:cite ceva despre SIVECO (Vineri, 20 martie 2009, 15:44)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui mr_x

    „in al 2-lea rind se lucreaza hei-rupist la siveco. nu zic, or avea si oameni buni”


    Cand spui concept „hei-rupist” te referi la o simpla aciune a unui individ ce isi desfasoara o activitate fara un scop pretentios, cu intentia de a se afla in treaba ca cei ceilalti sa vada asta si sa afirme ca munceste si nu sta. Sper ca am atins intre-un mod cat mai bine explicat, modul tau de ati desfasura activitatea la munca.:))

    Cu privire la siveco, sunt sceptic ca s-ar lucra intr-o companie cu 850 angajati in stilul acesta, avand o cifra de afaceri de 90 mil EUR pe 2008 (bani obtinuti predominant din vanzarile pe plan international). Bine bine, sa zicem ca tine, ca toti romanii din administratia publica sunt mari idioti si ca ofera contracte, pentru firme fantoma genul celor mentionate mai sus(in cazul nostru sc.romsys, telrom, softwin, sharkunity) . Dar ce spui de cei din tarile arabe sau din U.E. ? Chiar crezi ca au primit recunosterile internationale „grase” si contractele bine platite, doar pe ochi frumosi de romani, lucrand in stil hei-rupist ? Come on... poti mai mult de atat, sa argumentezi !!! Eu cred ca mentionezi remarcile acestea, doar in scop personal. Posibil ai o experienta neagreata de tine si vrei sa te razbuni intr-un mod subiectivist pe o colectivitate de oameni ce intr-adevar pun suflet in ceea ce fac (...si rezultatele se vad mai mult sau mai putin...nu pe forum-ul acesta cel putin ) )
    Iarasi argumentele, nu sunt de partea ta.
   • +6 (6 voturi)    
    Re4:cite ceva despre SIVECO (Vineri, 20 martie 2009, 15:45)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui mr_x

    „stiu oameni care au lucrat si care lucreaza acolo si stiu cum se lucreaza. fara cap, hei-rupist (dupa cum ziceam) o circa de overtime - seri si weekenduri (din partea programatorilor) „


    Sti, te contra-zici cu cele afirmate mai sus... cum poti sa spui ca o firma primeste „contracte grase” cand se lucreaza fara cap-hei rupist ? ?!?!!? Deja am ametiti, de la modul tau de exprimare dar si de la ratiunea ta, justificata prin mentionarile de mai de sus. Iti spun d.p.d.v. economic ca nici o institutie publica sau privata, nu accepta o firma pe ochi frumosi, daca nu are : Seriozitate, Inovatzie, Verticalitate, sinErgie, Calitate, referinte de la alte Organizatii – adica SIVECO; asta ar insemna ca face o investitie (cu bani obtinuti greu) pentru a se astepta la alte pierderi. Este un paradox economic !!?!?! Cat despre aspectul juridic, nu as angaja un avocat care nu are experienta pentru a ma reprezenta in detrimentul altuia care are ?
   • +6 (6 voturi)    
    Re5:cite ceva despre SIVECO (Vineri, 20 martie 2009, 15:46)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui mr_x

    „si rezultatul e cod de proasta calitate, cu multe buguri, greu/imposibil de modificat, de facut debugging pe el samd. „


    Se vede ca nu ai cunostiinte de informatica de baza. Iti recomand ECDL pentru inceput. Cat despre ceea ce ai mentionat mai sus, nu exista cod de proasta calitate sau cod de inalta calitate. Exista un simplu cod ce merge sau nu, reflectat de functionarea aplicatiei. O aplicatie incepe sa crape, nu din cauza limbajului de programare sau codului „de proasta calitate” )) (bine macar ca nu te-ai referit la specia de peshte numit cod – cand ai afirmat asta) , ci din cauza datelor pe care le primeste spre stocare (vezi WINDOWS, SAP, Oracle Applications).

    Bug-urile nu sunt greu/imposibil de modificat, ci sunt corectate. Iar aceasta se face prin simpla revizuire a structurii de limbaj de programare, pe modulul de lucru realizat.

    Daca te uiti in portofoliul acestora, multe dintre aplicatiile lor sunt deja folosite in institutii publice dar si private pe plan international, unde beneficiarii centralizeaza date si fac debugging )) (ca sa fiu pe limbajul tau) cu multa usurinta daca este nevoie. Vezi http://www.moe.gov.ae/Pages/main.html. , unde se centralizeaza date saptamanal, ba chiar zilnic iar cadrele didactice arabe reusesc sa modifice „, greu/imposibil de modificat” neadvertentele sistemului.
   • +6 (6 voturi)    
    Re6:cite ceva despre SIVECO (Vineri, 20 martie 2009, 15:46)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui mr_x

    „de asemenea stiu pe cineva care a refuzat un job de programator acolo desi ar fi fost platit cu 2000 euro net pe cartea de munca. asta doar pt ca stia cum se lucreaza acolo si care e atmosfera. cind oamenii buni nu vin nici cind li se ofera asa salarii, nu e de mirare ca softul produs de siveco are o calitate de 2 bani.”


    Nu ma mir ca interventia ta, se termina cu un argument subiectivist. Practic, zicala „efect de turma” se regaseste si in varianta ta de judecata. Generalizarea si lipsa de caracter obiectivist se fac simtite in interventia ta si poate mai grav, in judecata ta cotidiana. In loc sa ma incurajeze faptul ca sunt provocat la un dialog inteligent, sunt descurajat printr-o asemenea atitudine. Softul produs de siveco, are o calitate de 2 bani sau de „contracte grase”)) ? Vezi ca nu poti sa te hotarasti, cu privire la ceea ce afirmi?


    Dragi cititori si colegi de „forum”, un soft cu referinta de la siveco, implementat la nivel national (ca si APIA), este AeL-ul. Acesta, pe baza experientei dar si a rezultatului obtinut in Romania, au avut loc implementari in Cipru, Grecia, Kuweit, DUBAI, Azerbaidjan, Moldova, Maroc s.a.m.d. Bravo siveco ! Apogeul acestei aplicatii a fost in 2005, cand a obtinut in Tunis la World Summit Award, PREMIUL pentru CEL MAI BUN SOFT DIN LUME cu participarea a peste 150 de tari din lume.

    Parerea mea, data fiind problema prezenta la APIA, este ca vina nu apartine celor de la siveco daca exista o problema de soft in acest sens (desi ma indoiesc; Conform contractului, acestia trebuie sa furnizeze aplicatia si modulele sale in termene stabilite cu APIA, altfel siveco primeste penalizari; Daca siveco nu si-a respesctat obligatiile, aceste penalizari unde sunt ?) ci a celor de la Ministerul Agriculturii de la nivel central. Numai acestia, d.p.d.v. al managementului, trebuie sau trebuiau sa ia actiuni de corectare a problemelor semnalate de UE pt ca reprezinta factorul de decizie important.
    • -1 (1 vot)    
     cate ceva despre SIVECO (Luni, 23 martie 2009, 22:46)

     popescu [anonim] i-a raspuns lui Mihai

     Draga X, se vede foarte clar ca esti " angajat" siveco. De ce nu taci ? Toata lumea stie ce se intampla in aceasta firma si ce proiecte " de succes " face . Daca vorbesti despre tari straine , acolo este vorba despre "content- continut de lectii , unde nu este prea greu sa faci ceva . CIPRU? SIVECO a fost dat afara cu suturi in fund din contractul de acolo . Chiar credeti ca nu se stie ? De ce vorbiti de rau alte firme ? Sub protectia anonimatului credeti ca va permiteti orice .
     SIVECO a facut praf softul de la APIA . La fel a faciut si cu softul de la APDRP . A luat o caruta de bani si nu dat mare lucru . Si acum va permiteti sa acuzati pe toti cei din jur?
     • +6 (6 voturi)    
      Re Popescu1:cate ceva despre SIVECO (Miercuri, 25 martie 2009, 2:43)

      Mihai [anonim] i-a raspuns lui popescu

      Draga "Popescu" :) . Spre deosebire de tine, eu mi-am dat prenumele meu adevarat. De aceea ar fi frumos, sa facem si cunostiinta . Totusi, sunt incantat ca putem discuta in continuare, pe acest subiect.
      In alta ordine de idei... nu sunt angajat siveco, ci sunt un student ce voi aplica pentru un job la siveco. De firma aceasta, am fost incurajat prin intermediul Scolilor de Vara/Academiilor, pe care Siveco reuseste sa le organizeze (nu multe companii au reusit sa faca asta) in scopul de a recruta tinerii pasionati de informatica, inca de pe bancile liceului/facultatii.
      Asadar, ma simt legat cat si in cunostiinta de cauza, cu ceea ce am declarat in zilele trecute. Ceea ce este foarte interesant la tine, este ca te identifici cu tiparul modului de argumentare de la celelalte persoane, ce au intervenit in mod subiectivist pe forum. Tot ceea ce faci tu acuma, este sa “continui povestea personala”, sub alte apelative (gen Mr_X, anonimu’, tantza etc).
     • +6 (6 voturi)    
      Re popescu 2: cate ceva despre SIVECO (Miercuri, 25 martie 2009, 2:44)

      Mihai [anonim] i-a raspuns lui popescu

      ...Spre deosebire de tine, eu am mentionat cifre si FAPTE REALE din comunicate de presa sau prezentari Company Profile. Tu ce ai facut ? Ai spus ca Siveco, a dat-o in bara pe proiectele de eContent pe plan international, fara a stipula cateva argumente solide ? Sa fim seriosi (iarasi !!!) ! ... de aceea a reusit compania asta sa asimileze atat recunoastere, cat si experienta pe plan extern? Pentru ca a dat-o in bara ? Iarasi te regasesti in situatiile neindemanatice, de a face paradoxuri. Multe companii si-ar dori sa deruleze astfel de proiecte la nivel national, in tari mai mult sau mai putin accesibile culturii noastre, pe care sa le finalizeze conform contractului. Ce exemple poti sa-mi dai de la noi din tara ? iti spun eu... o incercare palida cu lectii virtuale, vandute prin retaileri gen Diverta sau Media Galaxy. Daca a fost atat de simplu sa se faca eContent pentru un public tinta de minimum 5 miliaone de beneficiari, de ce alte companii nu au facut asta mult inainte? Iti spun eu...pentru ca nu au avut un management ca cel de la SIVECO si o echipa de oameni, ce si-au sacrificat week-end-urile si sarbatorile, in mod constructiv. Daca APIA ar fi avut un management serios si bine pus la punct, tin sa-ti spun ca altfel ar fi stat lucrurile acum, in materie de discutii.
     • +6 (6 voturi)    
      Re popescu 3: cate ceva despre SIVECO (Miercuri, 25 martie 2009, 2:45)

      Mihai [anonim] i-a raspuns lui popescu

      Cu ce a facut praf firma asta, softul de la APIA ? Ca a reusit sa dezvolte un soft in numai 1,5 ani cand alte tari (prin furnizorii contractuali ) au facut asta in peste 3-4 ani de zile ? Ca a avut cea mai scurta durata de realizare si implementare in cel mai complex proiect similar din Europa, pe solutiile eAgriculture? Daca ar tine de soft problema semnalata si tot invocata de catre tine, e logic ca s-ar fi desfacut contractul dintre APIA/ Ministerul Agriculturii si Siveco, mult inaintea observatiilor venite de la Comisia Europeana. Ceea ce este ironic legat de acest soft pe care il tot critici, este ca a anulat “Steguletzul roshu” dat Romaniei pentru impunerea clauzei de salvgardare. Problemele nu au fost soft, ci au fost de MANAGEMENT. Daca cercetezi mai atent, au fost probleme pentru ca nu s-au facut vizite la beneficiari (agricultorii cu parcelele acestora) de catre angajati APIA. Nu s-au achizitionat echipamente, pentru determinarea parcelei de teren invocate de catre acestia s.a.m.d. Concluzie : MANAGEMENT deficitar.

      Asadar, da-mi voie sa-ti dau un sfat ! Hai sa incercam de a nu critica intr-un mod extrem si neconstructiv lucruri pe care nu le intelegem si de care nu suntem in cunostiinta de cauza, fara a argumenta concret. Daca o astfel de conduita ar fi respectata, atunci am avea mai multe pretentii de la propria persoana.

      Multumesc mult,
      Mihai
      • 0 (0 voturi)    
       Mihai de la Siveco (Joi, 26 martie 2009, 12:08)

       TNT [anonim] i-a raspuns lui Mihai

       Draga Mihai , tu esti student si nu ai nici o legatura cu Siveco ??? Muhahaha !!!! Poate ca esti tu programatorul lu' peste , dar oricat de prosti sintem noi restul pentru care calculatorul e doar Casio solar , tot se vede de la o posta ca esti o trompeta Siveco , asa ca daca mai vrei sa scrii pagini de '' mari realizari Siveco" foloseste siteul firmei !!!
       • 0 (0 voturi)    
        Re:TNT (Joi, 26 martie 2009, 12:57)

        Mihai [anonim] i-a raspuns lui TNT

        trompeta SIVECO :))) ? ... chiar imi place :)))
        Toate cele bune iti doresc TNT !

        Sunt sigur ca o sa treaca APIA/Siveco de aceasta problema si de data asta !
        Mult succes echipelor de lucru ce stau in spatele acestor institutii.
 • +5 (7 voturi)    
  Santaj din partea birocratilor (Joi, 19 martie 2009, 19:15)

  Birocrat [anonim]

  Observati cu cata golanie si tupeu ameninta directorii, care se pare ca se considera "indispensabili".
  Nici unul nu explica de ce nu a facut nimic contret 1 an de zile pentru a rezolva problema "softului defect"?

  Iar partea cu "personal demotivat ca n-are sporuri si prime" e o de o marlanie care sincer ar merita cateva luni de puscarie, doar asa, sa simta si oamenii aia ca viata e grea. Adica salariul e pe degeaba, munca e pe sporuri.

  Cum n-au facut nimic 1 an de zile inseamna ca nu e nici o pierdere faptul ca sunt dati afara.

  Intrebarea ramane: pe ce dracu au luat ei anul trecut prime, daca era acelasi soft "defect"?
  • 0 (0 voturi)    
   nu mai comenta daca nu ai lucrat in sistem domnule (Vineri, 20 martie 2009, 17:04)

   izi [anonim] i-a raspuns lui Birocrat

   si nu mai acuza angajatii apiei ca nu si-au facut treaba! din contra ei si-au facuto...in schimb altii nu adica cei mari care au stat pe spatele celor mici ca parazitii! si apropo...dumneata stii cate emailuri se trimit zilnic din tara catre siveco referitor la faptul ca aplicatiile nu merg! asa ca daca nu stii raspunsul ...mai bine tacere !ar trebui sa le fie rusine acelor care acuza si care nu au nici un clin nici in maneca cu treaba asta..referitor la APIA!
 • +3 (5 voturi)    
  Ha, ha (Joi, 19 martie 2009, 19:20)

  stefan [anonim]

  Softul e de vina. Pai trebuie gasit ceva sau cineva. Acum e ceva: softul. Domnul lider sindical o sti ce e asta? Vreun balaur cu multe capete, ceva.
  Apoi sunt demotivati: nu li se mai platesc ore suplimentare, prime...
  Pai da, vin la servici la 9, beau cafeaua pina la 11:30, pleaca la masa de prinz si pe la 15:30 i-apuca dorul de munca. Intra deci la ore suplimentare. Prima de ce? si din ce? spor de ce? de jocuri pe calculator? de birfa pe net?
  Nu le e suficient ca au salrii barosane (raportate la Romania) ca au masini de servici si telefoane platite tot de noi.
  Nu-l iubesc pe Sirbu. N-as vota PSD nici picat cu ceara, dar parca totalitatea functionarimii de stat a atins cote de nesimtire inimaginabile.
  SI prin legea functionarului public sunt si de neclintit de acolo.
  • +1 (5 voturi)    
   chiar? (Joi, 19 martie 2009, 22:18)

   dino [anonim] i-a raspuns lui stefan

   ai fost intr-un centru APIA sa vezi cat se munceste? de comentarii si acuze toti suntem buni...
   iar apropos de SIVECO... mute milioane de euro au inghitit pentru niste softuri de kko. vezi si AEL-ul de la invatamant
   • +1 (3 voturi)    
    Cre' ca se impune un banc (Vineri, 20 martie 2009, 10:45)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui dino

    Merge unu' la Moldova (asa am auzit bancul, asa-l redau) si vede doi oameni muncind: unu' merge in fata si sapa un sant, dupa el vine altu' si il astupa. Se uita o vreme, crezand ca-i scapa ceva, si cand e aproape de nebunie se duce sa-i intrebe pe aia doi ce fac. Raspunsul, de la unu
    ' din ei: "Coane, nu pricepi nimic, vai de capu' matale. Noi de obicei suntem trei: eu in fata fac sant, dupa mine vine unu' de pune cablu, si abia dupa el vine ala de astupa. Doar ca azi ala de pune cablu si-a luat liber.".

    Cam asa si cu munca la APIA - de fapt, cu munca in o gramada de institutii de stat.

    Ca SIVECO face soft prost sau nu, e irelevant. Aia de tre' sa zica ca e OK ca sa se faca plata sunt aia de au fost dati afara. Daca ei nu dadeau banu' pana cand nu primeau ceva ce merge, facea si SIVECO treaba buna.

    Mai e o chestie, pe care o cunosc lucrand in bransa. Desi o gramada de institutii de stat isi dau seama ca au nevoie de soft ca sa-si faca treaba, cand vine vorba de achizitionat soft isi cam baga picioarele. Adica au grija, voluntar sau nu, ca firmele care tre' sa faca softul sa nu capete informatia de care au nevoie, anume exact cum tre' facut sa mearga softul. Asta face ca firmele care fac softul sa nu fie in stare sa faca ce trebuie chiar daca ar vrea. Asa ca majoritatea firmelor de software care fac afaceri cu statul umbla doar dupa tzepe, nu dupa facut ceva ca lumea, chiar daca aceleasi firme pt. clienti privati fac treaba buna. De faza asta cine credeti ca e responsabil, daca nu tot sefii de toate soiurile?
   • +2 (2 voturi)    
    Re:chiar? (Vineri, 20 martie 2009, 15:53)

    Profesor [anonim] i-a raspuns lui dino

    "ai fost intr-un centru APIA sa vezi cat se munceste? de comentarii si acuze toti suntem buni..."

    Da matalutza....am fost intr-un centru APIA si am vazut foarte bine cat se munceste. E vorba de centralizat datele de la agricultorii ce au transmis datele cu privire la parcelele lor; cererile de sprijin, de verificare, de aprobare a acestor cereri de sprijin şi de efectuare a plăţilor directe către fermieri; activitate de detectare şi de control al fraudei, pe baza utilizării de instrumente sofisticate pentru stocarea şi pentru extragerea datelor livrate prin contract.

    Nu cei care au lucrat in cadrul priectului sunt de vina, ci managementul Institutiei publice. Acestia sunt singurii responsabili pentru situatia precare in care ne aflam.

    iar apropos de SIVECO... AeL-ul il foloseste si copilul meu iar lectiile acestora, sunt cele mai bune . Chiar mai bune decat cele de pe piata, gasite in rafturile din magazinele comerciale, facute atat de catre straini cat si de romani.

    Bravos SIVECO pentru AeL !!!

    Rusine demnitarilor pe care i-am ales si ii avem ca management prost !
  • +5 (5 voturi)    
   ha ha (Vineri, 20 martie 2009, 0:58)

   nedero [anonim] i-a raspuns lui stefan

   D-le Stefan (softul), inainte sa formulezi o parere de care habar nu ai verifica informatia! Prima regula a unei informatii este verificare, daca este Ok atunci devine o stire daca nu ramane o barfa. Legat de SOFT te rog daca esti asa de informat sa intri in orice birou unde se lucreaza cu minunatul soft SIVECO si incearca sa lucrezi ..... vei ramane surprins. Nu stiu de ce voi in afara "sistemului" impreuna cu un numar mare jurnalisti credeti ca eliminarea asa numitelor sporuri "exorbitante" vor salva Romania de la criza! Si nu se poate generaliza ...... si in sectorul privat sunt nesimtiti ca si in bugetar si invers. Eu mai mult tind sa cred ca dvs ca si alti care au mai adaugat un comentariu nu au ce face si dau cu parerea ca acum este la moda!
 • +2 (4 voturi)    
  Softul... (Joi, 19 martie 2009, 19:22)

  Byte [anonim]

  Softul este cumva "asigurat" de balaurul SIVECO ? Intrebare retorica, evident....
  • +4 (4 voturi)    
   Re: Softul... (Joi, 19 martie 2009, 22:58)

   Eddie303 [anonim] i-a raspuns lui Byte

   Bingo! jsp+Oracle, nu merge, nici daca te dai peste cap, si nu directorii sunt de vina. Si cine crede ca stam si ne jucam pe calculator, l-as invita in Harghita la control sa vada ce fac colegii nostrii, dupa aceea s-ar mai gandi si ei, pentru cati bani ar fi dispusi sa lucreze aici... Nu zic, ca nu au ei dreptate pe undeva, sunt unii, care mai au 1-2 ani pana la pensie, si nu lucreaza nicicum, iar salariile lor sunt ca la 4-5 tineri, care lucreaza si in locurile lor.
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns (Vineri, 20 martie 2009, 11:20)

    mosul [anonim] i-a raspuns lui Eddie303

    Mai frate, vorbesti de angajatii mai in varsta,in locul carora poate crezi ca lucrezi si tu,dar te inseli, pentru ca acesti oameni nu au lucrat degeaba in conditii mizere in vremurile apuse si pentru salarii de subzistenta, acesti oameni , cu multa experienta, isi fac datoria mai bine decat multi tineri ca tine,care nu au niciun respect pentru semenii lor.
 • +1 (3 voturi)    
  zivego (Joi, 19 martie 2009, 20:17)

  alin [anonim]

  capusa siveco loveste din nou :)
  da' totusi.. pana acum dc n-au zis nimic domnii directori?
  • +3 (3 voturi)    
   pentru zivego (Joi, 19 martie 2009, 23:49)

   aida [anonim] i-a raspuns lui alin

   din teritoriu in permanenta s-au plans la centru, la bucuresti; numai ca de-acolo ni se ridica din umeri sau nu ni se raspunde la telefoane;n-aveai cu cine sa te certi ca nu merge programul; si cand mergea navaleam toti ca sa ne terminam dosarele si se bloca...
 • -1 (3 voturi)    
  egzac (Joi, 19 martie 2009, 20:37)

  taranu [anonim]

  bai nu mai pacaliti lumea cu softu vostru m-am uitat pe ghidu solicitantului si mi-a luat o oara sa inteleg ce vrea , cat despre hartile vostre din teledetectie daca 10% din fermieri le inteleg inseamna ca eu sunt popa ( pentru cine e curios nu sunt )
 • -1 (5 voturi)    
  softul ......bata-l vina (Joi, 19 martie 2009, 20:58)

  alesis [anonim]

  Normal ca softul e de vina ca super profesionistii aia de la Teamnet si Siveco ii intereseaza doar banii nu si calitatea produselor.......jenanta situatie nu sunt in stare sa termine un amarat de program pe care au luat cateva milioane de euro......si acum poanta cea mai tare: ghici cine a castigat licitatia de upgrade a aplicatiilor software de la APIA desfasurata recent (apropo angajati celor 2 companii au primit bonusuri masini scumpe ) ??????
  a-ti ghicit : Siveco si Teamnet

  Bravo si la mai multe!!!!!!!!!!
  • +3 (3 voturi)    
   re: (Joi, 19 martie 2009, 23:00)

   Eddie303 [anonim] i-a raspuns lui alesis

   Din pacate, undeva ar fi normal sa reinnoiasca contractul, dupa ideea ta cine ar fi capabil sa fac ceva din junk-ul existent si sa inteleaga ce a vrut celalalt in codul de sursa? Analiza codului ar fi durat ani :)
   • +1 (1 vot)    
    Parerea mea, de profesionist ... (Vineri, 20 martie 2009, 10:50)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui Eddie303

    ... e ca nu intotdeauna se renteaza sa incerci sa faci din cacat bici. Oricum, chiar daca-l faci sa pocneasca, o sa stropeasca.

    Tre' vazut concret care e situatia, pe care eu n-o cunosc in detaliu dpv tehnic. Da' se renteaza cateodata (adica e mult mai ieftin si dureaza mult mai putin) sa arunci la gunoi cacatul si sa faci un bici nou.

    Analiza codului e cea mai idioata modalitate de a descifra ce vrea sa faca o aplicatie veche, mai ales una care nu merge.

    Drept e ca treaba asta e probabil cel mai bine de facut cu aceeasi firma, ca firma aia macar informal a reusit sa priceapa probabil dupa un an sau mai mult ce tre' sa faca de fapt softul. Da' daca firma aia e in mod dovedit incapabila sa faca ceva ca lumea, nu sunt mult mai mari costurile daca se face totul din nou cu alta firma, in mod demonstrat mai capabila.
 • +2 (4 voturi)    
  ca de obicei... (Joi, 19 martie 2009, 21:23)

  unu [anonim]

  cand isi simt pozitia ameninta ies cu dezvaluiri (poate chiar foarte plauzibile). dar pana acum ce au pazit? au stat aplecati de spate pentru una...alta?!

  ceva proactivitate? ceva imbunatatire a sistemului? ceva denuntare a "manariilor"?....da-le incolo ca nu e treaba noastra
 • +3 (3 voturi)    
  60 de locuri noi (Joi, 19 martie 2009, 23:35)

  un roman [utilizator]

  pentru plasat capuse PSD-iste (pardon FSNist PCRiste).
 • +1 (1 vot)    
  la judecata (Vineri, 20 martie 2009, 5:43)

  dragus [anonim]

  Daca softu' nu merge de ce nu dau in judecata producatorul softului pentru nerespectarea contractului si pentru pagubele create?
 • 0 (0 voturi)    
  Softul???? (Vineri, 20 martie 2009, 7:03)

  Nicolae [anonim]

  Softul face mai repede ce faci cu mana !
  Deci se poate si manual !!!
 • 0 (0 voturi)    
  restante (Vineri, 20 martie 2009, 9:24)

  maria [anonim]

  Tot softul este de vina pentru restantele neachitate din anul 2007 si pentru faptul ca se vor plati penalitati?
  Intrebari:
  1.Ce bani se atrag din FEADR pentru a se plati un spor de 75%?
  2.Care sunt proiectele viabile si generatoare de efecte economice realizate de APIA pentru a plati un spor de 75% la salariu pentru toti anagajatii din sistemul APIA?
  3.Stiu domnii de la sindicat cat de vitala este aceasta subventie pentru agricultor,in conditiile unei agriculturi lasate in deriva.Sunt oameni in tara asta care vor sa munceasca pamantul si care au planificat fiecare banut,inclusiv subentia cuvenita.
  Daca softul a fost de vina,de ce onor sindicatul nu a tras semnalul de alarma?Parca softul era de vina si cand eram amenintati cu activarea clauzei de salvgardare pe agricultura.
  • 0 (0 voturi)    
   documenteaza-te (Duminică, 22 martie 2009, 23:36)

   perez [anonim] i-a raspuns lui maria

   draga mariuca, programul feadr se deruleaza prin apdrp nu prin apia. dk nu stii taci! la apdrp au fost depuse proiecte de peste 5 MILIARDE DE EURO! ASA CA CEI DE ACOLO MERITA SI 200% SPOR
 • 0 (0 voturi)    
  ingineri ratati (Vineri, 20 martie 2009, 10:08)

  mona [anonim]

  de ce nu angajati tineri cu pricepere nu acei ingineri expirati!!!!ingineri care au avut grija sa distruga IAS-urile.stim cu totii ca de muncit intr-un centru APIAmuncesc acei doi ,trei tineri,restul cafelesc,oricum la altceva nu se pricep,isi prind urechile la calculatoare.
 • +1 (1 vot)    
  apia (Vineri, 20 martie 2009, 12:17)

  ionel [anonim]

  Nu ii iubesc nicidecum pe Siveco. Insa vina este in totalitate a golanilor de la APIA, impertinenti, politruci si complet incompetenti. Am avut prilejul sa stau de vorbba atat cu Gherghelas cat si cu fostul ministru Ciolos. Ar fi putut face multe daca ar fi vrut. Insa hotia este la ea acasa in APIA. Plus incompetenta la maximum. Pe ce or avea tupeul sa ceara 75% spor imi e greu dsa inteleg. Habar nu au de legislatie, nu inteleg de loc tehnologia, insa sunt experti in a sifona banii. Despre banii aruncati pe date catre firme de partid de ce nu spune nimeni nimic ?
 • +3 (3 voturi)    
  directorii apia (Vineri, 20 martie 2009, 13:19)

  dragoshion [utilizator]

  daca nu s-ar schimba atatia directori si daca ministru asta ar gasi si altceva de facut decat sa se planga, pentru ca asta face de cand a fost numit, nu ar mai fi atatea probleme si nu ar mai da vina pe soft; asta e cel mai la indemana; eu lucrez la o firma de software si am o gramada de batai de cap cu toti astia nehotaratii care azi vor ceva si maine altceva..calculatorul da ce ii bagi tu in cap, nu inventeaza...
 • 0 (0 voturi)    
  soft (Vineri, 20 martie 2009, 13:35)

  piricau [anonim]

  O fi de vina Siveco+polonezii care au vandut pielea ursului din padure.
  Se intreaba cineva oare pe unde sunt consultantii care au facut caietul de sarcini, cine din minister a avizat conceptia acestuia, lansarea lui cu termene fanteziste care din start nu puteau fi respectate, organizarea unor activtati de culegere de date in mod rudimentar, etc.

  PS: Solutiile IACS realizate in tari ca Danemarca (best practice in EU) nu se calificau la aceasta licitatie, trebuia obligatoriu unul care sa fie implementat in tarile ce au aderat la UE cu 3 ani innaitea Romaniei.
 • 0 (0 voturi)    
  APIA (Vineri, 20 martie 2009, 16:06)

  sclav pe plantatie [anonim]

  Dragi "comentatori", in primul rand informati-va. Activitatea APIA este dependenta in totalitate de acest soft, fara de care nu se pot face plati catre cele cateva sute de mii de fermieri din toata tara. Faptul ca s-au facut pana acum plati substantiale, in conditiile in care softul nu merge cum trebuie, a aproape un miracol, la care au contribuit in cea mai mare parte aceeasi angajati APIA pe care ii denigrati
  Si doi, maretele salarii si sporuri nu sunt asa de mari cum crede lumea. La nivel de palmas, un salariu de consilier debutant nu inseamna mai nimic, e aproape de salariul MINIM pe economie. Daca nu ar fi acele sporuri nu s-ar gasi oameni care sa faca aceasta treaba care implica foarte multa responsabilitate. Si inainte sa intrebati, nu lucrez la APIA, dar lucrez la stat si stiu probabil mai mult decat voi cum merg treburile.
 • +1 (1 vot)    
  treceti la treaba (Vineri, 20 martie 2009, 18:34)

  kllaus [anonim]

  numai cine nu a facut programare poate sa-si dea cu presupusul si sa sustina faptul ca contractele SIVECO sunt castigate pe nedrept. Cine a facut programare stie ca nu este permis sa ai asemenea intarzieri si pe deasupra sa creezi rateuri de asemenea proportii. Din ceea ce vad pe aici se contureaza o concluzie: programatorii de la Siveco sunt pe Hotnews . Terminati fratilor soft-ul ala, ca altfel dau astia oamenii afara din vina voastra. Nu mai vorbim de taranii care asteapta banii. Astia s-au obisnuit fara.
 • 0 (0 voturi)    
  Siveco vs Intrarom (Sâmbătă, 21 martie 2009, 19:09)

  neexpertu [anonim]

  Pentru domnul care face lobby pe Siveco:
  1. daca nu as fi auzit si vazut cum s-a purtat acum cativa ani o discutie la nivelul Ministerului de Finante in care Romania era impartita intre cei 2 mari Siveco si Intrarom iar reprezentantul Siveco a zis citez "pai daca noi facem asta..ce primim?? care e cireasa de pe tort?" Asa ca mai lasati-ne cu celebrele ISO si criterii la licitatii ca poate unii dintre noi cunoastem aceste "artificii".
  2. Poate-mi explicati si mie de la cclegii din Siveco la ce foloseste nu stiu ce modul adus pentru CFR si cum ati ajuns sa mai adaugati acest modul? Cumva prin amendamente la contractul initial care avea alt obiectiv-modul de contabilitate si cineva din Siveco cu cineva din minister/CFR s-au gandit sa mai adauge altceva! Ca eu am auzit numai de bine despre acel modul de "project management" ceva de genul o platforma creata pentru o unitate de productie adusa de peste ocean si bagata pe gat pentru utilizatorii CFR intr-o engleza americana! Poate sunt "zvonuri" dar le puteti testa cu ochiul liber folosind aceste sisteme informatice super performante.. Ca si colegii de la Intrarom cu celebrul SMIS pentru fondurile de pre-aderare. Intrarom a luat ceva iar Siveco altceva!
  3. am vazut ca Siveco este foarte buna si in scrierea de proiecte - daca nu ma insel a fost acceptata pentru 7 proiecte pe Dezvoltare RU finantate din fonduri UE. Nu de alta dar sa mai creasca rata de absorbtie!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by