Vicepresedintele Comisiei Europene, Margot Wallstrom: "Nu este vorba ca nu exista fonduri, ele nu sunt absorbite"
"Romania ar trebui sa investeasca mai mult in educatie"
Comisarul european responsabil cu Relatiile Institutionale si Strategia Comunicarii a declarat ca fondurile pentru programele de tineret si pentru bursele Erasmus nu au fost afectate de criza. Margot Wallstrom a precizat ca nu a fost luata nicio decizie oficiala in acest sens de catre Comisia Europeana.
Oficialul UE a discutat in cadrul unei intalniri cu studentii, despre atu-urile unei femei intr-o lume a barbatilor, despre numarul romanilor care lucreaza in institutiile europene, programele pentru tineret finantate de exectutivul european, pe timp de criza, si despre sistemul de invatamant din Romania.
Romanii si bulgarii sunt avantajati la angajarea in institutiile europene
Comisarul european a explicat studentilor ca pot oricand aplica pentru un post din institutiile europene. Cele mai importante conditii sunt pregatirea de baza solida si cunoasterea a cel putin uneia dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. "Concurentii din Romania si Bulgaria sunt avantajati, pentru ca trebuie sa avem reprezentanti ai tuturor statelor membre, iar din aceste doua state nu avem inca. Mai mult decat atat, romanii pot aplica oricand pentru un stagiu de pregatire in cadrul institutiilor europene", a afirmat Wallstrom.
Secretul succesului este colaborarea cu cei din jur
Margot Wallstrom a explicat studentilor veniti la Carturesti ca drumul unei femei spre varf, intr-o lume a barbatilor nu este usor. "Trebuie sa ai o retea, asta e secretul, sa castigi sustinerea altor femei si a altor oameni. Trebuie sa treci peste prejudecatile care exista in privinta femeilor. Bineinteles, trebuie sa fii si dura. Exista destule femei competente care formeaza o retea puternica, exista femei ministri sau prim-ministri", a povestit Wallstrom.
Margot Wallstrom a punctat si importanta promovarii creativitatii si originalitatii in proiectele care cer finantare europeana. Comisarul a sugerat studentilor sa faca tot posibilul pentru a-i convinge pe politicieni si pe guvernanti ca merita sa le asculte ideile si sa le ofere ajutor. Mai mult decat atat, comisarul le-a spus "si voi sunteti parte din brand-ul de tara! Nu puteti lasa toata responsabilitatea conturarii unei imagini pozitive a tarii in seama politicienilor. Brand-ul de tara este o problema care va priveste in mod direct!". Wallstrom i-a incurajat pe studenti sa voteze pentru europarlamentare si sa nu ii lase pe altii sa ia decizii in locul lor.
Vicepresedintele Comisiei Europene s-a aflat intr-o vizita de 24 de ore in Romania, in cadrul careia a participat la intalniri cu studentii si cu reprezentantii drepturilor femeilor.

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
La noi e pe baza de studii de fezabilitate.
Alo, Berceanu esti? Mai trage o linie pe harta...si mai punem de un studiu de fezabilitate pt o autostrada. Ce zici de autostrada Chircesti - Baicoi!!!?