Parlamentul European cere Comisiei un raport privind gestionarea si controlul fondurilor europene in Romania
Discutiile despre gestionarea fondurilor europene destinate Romaniei si Bulgariei au avut loc in contextul descarcarii de gestiune (procedura prin care PE incheie un exercitiu bugetar) pentru 2007. Parlamentarii europeni si-au exprimat sprijinul pentru Comisie in ceea ce priveste suspendarea temporara a fondurilor europene atunci cand exista dubii privind gestionarea si controlul lor intr-un stat membru.
Potrivit unui amendament depus de deputaţii europeni, pregătirea capacităţii de absorbţie a României şi a Bulgariei a fondurilor din domeniile politicilor agricole şi de coeziune nu a fost tratată de Comisie cu seriozitatea necesară. Declaratiile şi măsurile luate de Comisie în acest context "au fost înşelătoare nu numai pentru Parlament, ci şi pentru guvernele Bulgariei şi României", şi au reprezentat unul dintre motivele pierderii unor fonduri de către ţările respective .
Institutiile europene trebuie sa aiba "zero toleranta" cand se constata utilizarea abuziva a fondurilor europene, sau cauze de frauda si coruptie. In acest sens, eurodeputatii solicita Comisiei sa garanteze recuperarea efectiva a sumelor platite nejustificat si sa sporeasca asistenta tehnica pentru aceste state membre, pentru consolidarea capacitatii lor adminstrative.
Comisia trebuie să informeze Parlamentul permanent despre efectele practice ale eforturilor privind reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei, au mai cerut deputatii de la Strasbourg. Ei vor ca rapoartele de evaluare sa contina criterii de cuantificare a progreselor realizate în aceste domenii.
La Strasbourg exista semne de intrebare privind eficienta mecanismului de cooperare şi verificare instituit de Comisia Europeană pentru România şi Bulgaria şi pertinenţa şi fiabilitatea informaţiilor furnizate Parlamentului European.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Va multumesc anticipat
ADR-urile s-au implicat iin achizitile publice in mopd DIRECT, influentand inaceptabil achiztiile atat in directa disrugerii concurentei cat si in directia impunerii de conditii exagerate de "control", inlucoind controlul tehnic ([pe care nu sunt in starwe swa-l exercite din cauza incompetentei angajatilor lor) cu un control birocratic exagerat, dus pana la imbecilizare (stiu un caz in care ADR-ul a impus introducrea in procedura de licitatie deschisa a cumpararii unui... scaun!!!!".
Asa ca degeaba tot rag unii a pustiu (printre care si eu) ca de fapt a fost acordata o putere exagerata unor structuri corupte si incompetente (ADR-urile) ca degeaba. E mult mai comod pentru toti sa dea vina pe oricine altcineva.
Sa fim seriosi, Romania nu are si nu va avea in urmatorii 5 ani nici un proiect util. Chair si alea aprobate sunt aiurea, deoarece evalaurea a fost facuta dupa gtrile "de birou" de persoane "specialiste in evalaure" care nu au vazut in viata lor o factura.
Asistentele tehnice sunt hiper-exagerate, sute de milioane de euro aruncate pur si simplu. Corupta e a acolo, la angajarea acelor consultate straine pe milkioane de euro, nu la amaraitii de primar icare-si cumpara hartie de scris din proiecte, scaune si 3 pixuri...
Tot ce spui este foarte adevarat!
E cazul si la POSDRU, unde acolo se cheltue bani pe asistente tehnice de cativa ani si banii se impart cu sefii de la autoritatea aia de management.
am castigat un proiect strategic pe POSDRU, din 3 depuse, si organizarea de acolo este ingrozitoare. schimba regulile lunar. Evaluatorii nu sunt pregatiti nu este nimic clar. sunt vreo 8 organisme de decizie si niciunul nu cunoaste care ii sunt responsabilitatile.
Minciuna consta in evitarea mentionarii practicilor administrative toxice ce lasa legile neaplicate, favorizeaza aprobarile discretionare samd.
Altfel spus, legea si practicile administrative au lasat constient portite prin care cei care stiu lasa sa treaca pe cine trebuie si le inchid in nasul cui nu e pe plac.
Spre exemplu, ce parere are ANRMAP de faptul ca de fapt ADR-urile sunt de facto autoritati contractante in toate proiectele PHARE?
Ce parere are acelasi ANRMAP de faptul ca in SEAP cautarea nu se poate face pe "strings", ci doar pe "intregul sir", ceea ce inseamana ca daca scrii doar "Pascani" sa spunem, nu vei gasi anuntul pus de autoritatea contractanta Consiliul Municipal Pascani?
Ce vreti sa va mai spun? Ca ADR-urile controleaza toate licitatiile prin amenintarile mascate "e mai bine sa va aprobam noi inainte dosarul de licitatie"?
Cum se face ca avem asistente tehnice de milioane de euro, pentru sarcini care ar costa daca ar fi facute cu banii romanesti cel mult cateva zeci de mii?
Irosirea banilor o numiti voi "absorbite"? Pai atunci, sa-mi fie cu iertare, dar prefer mai putina absorbitie...
Nimeni nu vede .... Sau se face ca nu vede... De ce?
Cat pentru cei care au avut ghinionul (nu glumesc, asta vreau sa spun: GHINIONUL!) de a avea proiecte aprobate, vor descoperi rapid calea spre spitalele de nebuni...
Interesant este ca in vizor sunt luate fondurile destinate agriculturii si fondurilor de coeziune.De ce oare?
Unde sunt cele mai multe discutii legate de evaluarea si selectia proiectelor? La APDRP.
Unde nu se stie nici la aceasta data rezultatul evaluarilor la proiectele depuse in perioada mai-iulie 2008, POS Competitivitate Axa 1,DI - investitii mari.
Legat de proiecte aprobate, subscriu pentru "ghinionul" de a fi selectate. Este un cosmar, care incepe din momentul comunicarii selectiei.