Am aflat ieri, la deschiderea Targului IMM 2009, ca in noile Ghiduri ale Solicitantului pentru schemele de finantare ale investitiilor, prin fonduri structurale, se prevede prefinantare posibila de pana la 35% din valoarea eligibila a proiectului. Asteptam de cateva luni posibilitatea de prefinantare a firmelor private, in proiecte, si intre timp, din pacate, am semnat deja un contract, desigur fara posibilitatea de prefinantare, din cauza intarzierii aprobarii acestor norme. Si totusi, aflu ca erau deja aprobate, ba chiar publicate in Monitorul oficial, inca din luna martie!

Ei bine, da! Am cautat in Monitorul oficial si le-am gasit! Ordin nr. 469 din 10/03/2009 (Ordin 469/2009), Publicat in Monitorul Oficial nr. 181 din 24/03/2009. Il puteti citi aici.

Acum, se ridica urmatoarele intrebari:

- daca firma noastra a semnat contractul in data de 16 martie, nu mai poate beneficia de aceste facilitati?

- dar cei care au semnat contracte dupa data de 24 martie, respectiv cateva sute de companii, probabil, pe schemele de investitii IMM (Programul de competitivitate) si microintreprinderi (POR)?

Citeste intregul articol pe http://eurofonduri.wordpress.com/.

Nota: HotNews.ro a solicitat Ministerului de Finante informatii pe aceasta tema. Vom reveni de indata ce ele vor fi transmise redactiei.