Directorul pentru politici energetice in Ministerul Economiei, Alexandru Sandulescu, a declarat marti, 30 iunie, ca fondurile europene pentru eficienta energetica de 70 milioane euro au ramas neatinse in anul 2008. Pe alta componenta insa, "energii regenerabile", proiectele selectate acopera aproape intreaga suma alocata pentru 2008 - 80 milioane euro - a declarat acesta pentru HotNews.ro/EurActiv.ro

Pe componenta "eficienta energetica", finantata cu 70 de milioane euro prin Programul Operational "Cresterea Competitivitatii Economice" au fost depuse doar patru proiecte, toate dezastruoase, prin urmare fiind respinse la finantare, a declarat Alexandru Sandulescu, la finalul conferintei "Cum repornim economia", organizata de Ziarul Financiar.

In cadrul componentei de "energii regenerabile" situatia a fost cu totul alta, a mai declarat Alexandru Sandulescu. Aici au fost depuse 50 de proiecte, rezultatele urmand sa fie anuntate in perioada urmatoare. In orice caz, proiectele selectate acopera aproape intreaga suma disponibila pentru anul 2008, de 80 de milioane de euro.