Un proiect respins la finantare pentru ca a procedat conform informatiilor transmise de Autoritatea de Management. Da, ati citit bine. Asa arata cazul relatat pe blogul eurofonduri.wordpress.com de reprezentantii unei companii private care a solicitat fonduri prin Programul Operational “Dezvoltarea resurselor umane”

Sursele citate arata ca Autoritatea de Management a transmis, ca raspuns la o solicitare scrisa, inaintea depunerii proiectului, niste precizari legate de procentul aplicabil in cazul firmelor care intra sub incidenta ajutoarelor de stat. Mai mult, reprezentantii Autoritatii au facut recomandari pentru completarea documentatiei din cadrul proiectului:

"Cota de cofinantare ce trebuie prevazuta in bugetul dumneavoastra este 5%", se arata in raspunsul Autoritatii de Management.

Urmand aceste recomandari, proiectul a fost respins, iar motivatia respingerii contrazice in mod evident explicatiile anterioare furnizate de aceiasi oficiali:

"Cererea dumneavoastra de finantare este respinsa deoarece Bugetul proiectului nu respecta prevederile articolului 39 alin.2 din Regulamentul 800/2008 si a Ghidului Solicitantului sub-capitolului 1.3. in ceea ce priveste respectarea procentelor de cofinantare pentru formarea specifica sau formarea generala (intensitatea ajutorului)", a transmis aceeasi Autoritate de Management, dupa evaluarea proiectelor.

Pentru confuziile create, institutia va fi actionata in instanta, arata compania solicitanta de finantare in contestatia remisa Ministerului de resort.

Citeste relatarea integrala pe blogul eurofonduri.wordpress.com