Peste aproximativ o saptamana va fi publicata varianta finala a Ghidului solicitantului pentru finantarea microintreprinderilor si in acelasi moment va fi deschisa depunerea de proiecte. Sistemul de evaluare va fi primul-venit/ primul-servit, si fiecare proiect va intra in evaluare in momentul in care soseste la autoritatile de resort, au declarat pentru HotNews.ro/EurActiv.ro reprezentanti ai Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

O varianta de lucru a Ghidului solicitantului a fost publicata in data de 14 august pe website-ul oficial al Programului Operational Regional, urmand ca pana la data de 30 august cei interesati sa trimita observatii si sugestii.

Dupa data de 30 august Ministerul nu a mai facut niciun anunt legat de aceasta linie de finantare. Intrebati de catre HotNews.ro/EurActiv.ro, reprezentantii MDRL au furnizat cateva informatii esentiale: in aproximativ o saptamana va fi publicata documentatia finala si simultan va fi lansata cererea de proiecte.

Dat fiind ca nu mai exista competitie intre proiecte, primul proiect depus, care intruneste punctajul minim, va fi aprobat pentru finantare. Sistemul se aplica in ordinea cronologica a depunerii proiectelor, pana cand bugetul alocat este epuizat.

Cu alte cuvinte, daca un proiect intruneste punctajul minim pentru aprobare este depus in prima zi, acesta va fi finantat, in schimb un proiect care intruneste punctaj maxim dar este depus cu o saptamana mai tarziu foarte probabil sa nu mai aiba sanse la finantare.

Concurenta pentru obtinerea fondurilor va fi stransa avand in vedere ca in 2008 au fost depuse in total aproape 800 de proiecte, din care au fost semnate, pana in prezent, 314 contracte de finantare - potrivit listei afisate pe website-ul oficial (click pe Axa 4).