Directorii din agentiile de plati si interventii in agricultura din Romania nu mai trebuie schimbati atat de des pentru a avea o relatie de incredere cu oficialii europeni, declara Dacian Ciolos, comisarul european desemnat pentru Agricultura, la Realitatea TV.

"Dacian Ciolos: Este si de la Bruxelles o anumita exigenta pe care o sa incercam sa o reducem, sa o simplificam fara a afecta corectitudinea controlului utilizarii fondurilor, dar s-au facut deja niste pasi si eu va asigur ca o sa se continue pasii acestia pentru a reduce birocratia, dar pe de alta parte, noi, in agentiile de plati...

Realizator: Pai, daca ii dati afara pe birocratii aia, o sa aveti probleme

Dacian Ciolos: Nu, nu dat afara. Trebuie simplificate procedurile, dar astea tine si de increderea pe care o vor da birocratii nostri sau cei din administratia din Romania. Si atata timp cat noi tot schimbam, la cateva luni, directorii generali si directorii de agentii, si in teritoriu, si la nivel national, e foarte greu sa construiesti o relatie de incredere cu comisia. Deci cred ca, in primul rand...trebuie o stabilitate si o profesionalizare a celor care lucreaza in agentiile de plati, sa nu mai fie tentati sa se joace cu oameni care vin cu proiecte si sa le mai ceara o hartie", a spus Ciolos in cadrul emisiunii 3x3.