10,26% - rata de absorbtie a fondurilor UE alocate Romaniei in perioada 2007-2009
Daca vrem sa vedem jumatatea plina a "paharului", valoarea proiectelor aprobate acopera in proportie de 100% suma alocata, ceea ce ar putea insemna, in scenariul optimist, ca odata ce proiectele vor fi contractate si demarate, banii vor fi cheltuiti.
Situatia integrala a proiectelor si platilor poate fi consultata aici.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Aici pierdem 2 miliarde pe an, acolo am "câştiga" 280 milioane pe an cu preţul distrugerii naturii. Câtă incompetenţă, câtă lăcomie. Înţeleg că banii de la Rosia pot fi furaţi integral pe când cei de la UE nu prea, dar chiar aşa am ajuns???
Nu e vorba doar de faptul ca din fondurile europene se fura mai greu - mai sunt si alte cauze: lipsa resurselor de cofinantare, birocratia excesiva, lipsa de informare corecta a potentialilor beneficiari, rigiditatea programelor de finantare, niste aiureli legate de decontarea TVA...
in rest cred ca de la primul ministru in jos ,ori nu pot efectua cele 4 operatii elementare din aritmetica,ori fura intrun singur glas !
la fel cu investitiile in energetica pe care s-au dus 10 miliarde euro in 20 de ani si nema noi centrale, la fel la CFR,la fel peste tot unde banul public sau al companiilor statului e varsat particularilor -in Romania furtul numit investitii publice este legiferat !
Cand vede ceva dubios nu numai ca iti taie teava dar ce ti-a dat pana atunci trebuie sa ii dai inapoi!
Cum la noi in tara toate licitatiile ce tin de infrastructura ,spitale ,scolii ,strazi, etc, sunt trucate pe criterii politice e mai greu de luat franc-ul.
Ar mai fi intr-o doza mai mica functionarii slabi pregatiti si o proasta informare a poplatiei!
2) majoritatea fondurilor sunt destinata unor autoritati centrale sau locale , nu firmelor
3) multe firme care ar putea accesa aceste fonduri prefera, in locul unor consultanti cunoscuti care ar face documentatii "brici", sa intocmeasca singuri documentatiile stufoase si sa greseasca decat sa plateasca 5-10%, sume care SUNT ELIGIBILe, adica pot fi incluse in bugetul de proiect si decontate;
4) toate informatiile sunt pe site-urile autoritatilor de management
De furat se poate fura, sunt tari care au platit penalitati de peset 1 miliard EUR , cititi pe net care; tocmai pentru ca totul sta in documentatie, formulare si , culmea, mai putin in ce faci efectiv
Dragi romani, am vrut UE, am intrat in UE si primim *U*E. Sa ne fie rusine ca toleram asa conducatori ca ai nostri, de la primari pana la presedinte.
Pentru "performante".
Parerea mea e ca abia din 2010-2011 se vor vedea rezultatele muncii din 2008-2009.
Ganditi-va un proiect al unei primarii, cu apa/canalizare/drum cat dureaza sa ajunga la faza de implementare efectiva, dupa ce a fost selectat, si cat mai dureaza implementarea. Selectat in 2008.. finalizat prin 2012
Doar atat vreau sa zic...
Muahahahahhahahaha hahahaha .....
la cum sunt facute proiectele cu copy/paste de la alte proiecte nici nu ma mira. te umfla rasul cand vezi ce fel de oameni lucreaza in firmele de consultanta. MVV Group Romania ..aia au 10 angajati care nu stiu sa completeze un formular, dar au subcontractanti. Subcontractanti praf. Jurist angajat pe post de economist, absolventa asistenta sociala pe post de analist calitate iso..si multe multe altele. ASSA Grup Sibiu stie mai multe despre asta.Blominfo Geo-Net Targoviste alti praf ..dar fac studii de fezabilitate si proiecte tehnice. Se pierd documentatii, avize, hartii, nu se stiu legile, nu se stiu ce acte trebuiesc, cum faci rost de certificat de urbanism, o autorizatie de construire, un extras CF. Nebunie curata...Haos!! si va mai mirati ca avem 10%. Ajungi cu proiectul la aia sa`l depui ..iti cer spaga. Daca mai ajungi..si daca mai ai bani
Si, ca ce chestie o firma comerciala vrea bani de la UE?
Si tu chiar crezi ca are vreo importanta ce scrii in cerere?!!
Esti naiv.
la intrebarea ta: "Si, ca ce chestie o firma comerciala vrea bani de la UE?" esti naiv si slab informat . mai consulta POSCCE sa vezi ca sunt fonduri pentru IMM`uri, asta daca prin ce zici tu acolo cu "firma comerciala" se aplica in categoria de mai sus. Nu stiu de ce ai sarit tu in sus.
In mod normal, o societate comerciala ar trebui sa aiba acces exclusiv la ajutoare "de minimis" si la -eventual -unele ajutoare pentru cercetare-dezvoltare, in cazuri foarte bine circumstantiate.
Sa stii si ca daca nu faci copy-paste cu ceea ce doresc sa vada cei care selecteaza proiectele, nu ai nici o sansa.
Cerereile si studiile se fac dupoa "retete", nicidecum dupa bunul simt al afacerilor. Scrie tu altceva decat "ce trebuie" si sa vezi ce patesti...
Am sarit in sus pentru ca nu imi place sa vad cum sunt pacaliti oameni ca tine de "finantari europene".
Cei mai multi cred in propaganda desantata cu "sunt bani pentru firme!" si cand ajung sa-si dea seama cam cat pierd incercand sa obtina asemenea fonduri, incep sa se planga pe forumuri.
Esti in situatia fericita in care nu ti s-a aprobat proiectul. Mai intreaba si pe altii si imi vei da dreptate.
Bafta in afaceri!
(pe bune)
la ce va asteptati, ca ue sa ne dea banii asa usor?
de ce nu spune nimeni adevarul, noi cotizam cu circa 2 miliarde de euro pe an, chipurile am avea avantajul ca se aloca fonduri mai multe, dar din start nu poti beneficia de ele datorita birocratiei, nu numai de la noi..
povestea asta ca nu se poate fura, este pentru copii, romanul fura oricum iar strainul fura cu acte in regula (diferite firme trebuie sa castige licitatia, diferiti observatori, specialisti straini trebuiesc trecuti pe statele de plata, etc...)
o informare corecta a populatiei, o simplificare a dosarului, o reducere a termenelor de aprobare, ar fi facut ca acesti bani sa fie demult absorbiti, dar nu prea se doreste acest lucru...