BCR transmite ca are in portofoliu, in prezent, peste 4.000 de proiecte, in diferite stadii de pregatire: depuse la Autoritatile de management ale Programelor Operationale sau ale diverselor scheme de ajutor de stat, aprobate, contractate, implementate, sau respinse si luate de la inceput si redepuse.

Informatiile se regasesc in ultimul Newsletter al BCR EU Office. In documentul citat se mai arata ca:

  • aproximativ 43% din proiectele aprobate la finantare in cadrul programelor operationale si a programului national de dezvoltare rurala sunt ale clientilor BCR
  • Peste 400 de proiecte in valoare de cca 350 mil euro aflate in stadiul de implementare cu sprijinul BCR (atat prin cofinantarea si pre-finantarea proiectelor, garantarea avansurilor din grant cat si prin suportul acordat in vederea implementarii corecte a acestora).
  • Peste 100 de proiecte de succes implementate atat de catre IMM-uri cat si de catre Autoritati Publice Locale in domeniile: dezvoltarea fermelor de animale/ cereale/vegetale, turism, procesare produse alimentare, investitii pentru dezvoltarea intreprinderilor productive, dezvoltarea microintreprinderilor, investitii in infrastructura etc.

In Newsletterul EU Office BCR mai poate fi citit un profil de proiect finantat prin fonduri structurale, cu sprijinul acestei banci. Mai multe exemple de proiecte de succes, dintre clientii BCR, pot fi citite aici.