Memorandumul pentru Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, in valoare de 262 milioane euro, a fost semnat oficial, vineri, la Sofia de catre oficialii romani si cei bulgari in prezenta Premierului Emil Boc si premierului Bulgariei, Boiko Borisov.

"Astazi am facut cativa pasi importanti pentru cetatenii celor doua tari. Cateva exemple: semnarea memorandumului inseamna 262 milioane euro la dispozitia noastra; am adoptat decizia de a solicita prelungirea pentru programul ISPA - peste 100 milioane euro care vor fi folositi in interesul tarilor noastre; am discutat despre podul Calafat-Vidin; cooperare in privinta bursei de energie electrica si interconectarea energetica intre cele doua tari", a declarat Emil Boc la finalul intalnirii cu Boiko Borisov.

Aria eligibila a Programului de Cooperare Transfrontaliera cuprinde 7 judete in Romania: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta si 9 districte din Bulgaria: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Razgrad, Silistra, Dobric.

Pentru a fi eligibil un proiect trebuie sa fie depus de catre cel putin un partener roman si unul bulgar, dar nu mai mult de cinci parteneri (intr-un proiect al carui sprijin financiar din partea programului se situeaza sub 1 milion euro), respectiv nu mai mult de zece parteneri (intr-un proiect al carui sprijin financiar din partea programului depaseste 1 milion euro).

Mai multe informatii despre Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 pot fi gasite pe site-ul oficial al programului.