Un intreprinzator din Caransebes a obtinut fonduri structurale nerambursabile pentru achizitionarea unor utilaje si echipamene in domeniul prelucrarii lemnului. El sustine ca a pierdut peste 10.000 de euro, pe de alta parte, care s-au dus pe dobanzi platite la banca din cauza intarzierilor "neprevazute" in derularea proiectului. A vrut sa-si spuna povestea pentru EurActiv.ro pentru ca alti beneficiari "sa invete din greselile sale".

150.000 de euro reprezinta valoarea totala a proiectului intocmit de compania "Mobila si Binale SRL Caransebes", depus pentru finantare in cadrul Programului Operational Regional - componenta 4.3. - "Sprijin acordat microintreprinderilor". Din aceasta suma, 69% a insemnat finantarea nerambursabila. Asa cum deja se stie, in cadrul acestei componente a POR evaluarea proiectelor a durat peste 5 luni si contractele au fost semnate dupa inca 3-4 luni.

Romica Rafa, directorul firmei, spune ca nu intarzierea evaluarii l-a incurcat cel mai tare si nici intarzierea semnarii contractelor ci problemele care au aparut odata cu inceperea efectiva a derularii proiectului.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro