VIDEO UPDATE O clinica privata a primit un acord de finantare fals in numele Ministerului de Finante. Ministerul anunta ca a depus o plangere penala pentru mai multe falsuri de acest tip

de Redactia economic     HotNews.ro
Miercuri, 10 noiembrie 2010, 9:54 Economie | EuROfonduri


Nova ORL, clinica privata, a semnat in vara acestui an un contract de consultanta cu Libra Bank pentru intocmirea unui proiect pentru obtinerea de fonduri prin Schema de ajutor de stat "de minimis" derulata de Ministerul Finantelor Publice. Un raspuns oficial, aparent, al Ministerului anunta ca proiectul a fost aprobat si in aceasta baza, Libra Bank a incheiat apoi un contract de credit cu Nova ORL. Doua luni mai tarziu, Libra Bank a transmis companiei: "Desi pana la un anumit moment eram in posesia informatiilor si documentelor conform carora proiectul ar fi fost aprobat de Ministerul de Finante, in prezent avem motive serioase sa consideram ca, in fapt, aceste informatii si documente nu sunt reale, astfel incat proiectul aratat nu este aprobat". Numele unei angajate a Ministerului de Finante figureaza in documentele cu antetul si stampila institutiei.

Libra Bank s-a angajat sa depuna proiectul la MFP

Contractul de consultanta incheiat intre clinica Nova ORL si Libra Bank, in 29 iunie 2010 are ca obiect "acordarea de consultanta si asistenta pentru realizarea de catre beneficiar a documentatiilor necesare privind accesarea finantarii din cadrul fondurilor structurale de catre beneficiar, cu privire la Proiectul Modernizarea Clinicii Nova ORL", potrivit documentului furnizat HotNews.ro de catre aceasta companie. In plus, prin contract, banca se obliga sa intocmeasca cererea de finantare si sa depuna proiectul in termenul stabilit in acord cu beneficiarul. Pretul a fost stabilit la circa 25.000 lei, adica 5% din valoarea proiectului, suma care a fost modificata ulterior prin act aditional la 2% din valoarea proiectului".

Potrivit Ioanei Voda, administratorul clinicii Nova ORL, consilierii de la Libra Bank au informat-o ca proiectul a fost depus la Minister pentru finantare prin Schema de ajutor de stat "de minimis" (potrivit HG 1164/2007 - privind acordarea de ajutoare de minimis pentru dezvoltarea sau modernizarea intreprinderilor).

Un document aparent oficial de la MFP anunta ca proiectul este aprobat

Un document cu antetul si stampila Ministerului de Finante, si semnat de Irina Avram, Directorul Directiei Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate, cu data de 21.06.2010 o anunta pe Ioana Alexandra Voda, adiministratorul clinicii Nova ORL ca proiectul a fost aprobat. Documentul era insotit de un "Acord de principiu pentru finantare" care mentioneaza proiectul depus prin cererea Nr.735601, in data de 14.06.2010; bugetul aprobat fiind de 452491,41 lei. O alta adresa cu insemnele Ministerului, cu data de 30.06.2010 mentioneaza: "Va instiintam ca de evaluarea dosarului dumneavoastra Nr.735601 din data de 14.06.2010 s-a ocupat doamna Nicoleta Vaia".

Potrivit Nova ORL, contractul de consultanta a fost semnat si platit abia dupa ce Libra Bank a anuntat obtinerea Acordului de finantare de la Ministerul de Finante, astfel se explica neconcordanta dintre datele celor doua contracte. Aceasta subliniaza ca Libra Bank a fost cea care a obtinut documentul original, aparent oficial, de la MFP; practic, raspunsul nu i-a parvenit in mod direct de la Minister (vezi declaratiile Ioanei Voda in materialul VIDEO).

Nova ORL incheie contract de credit cu Libra Bank, pentru achizitiile prevazute in proiect

Dupa ce a fost informata de catre banca despre obtinerea finantarii publice pentru achizitia de echipamente de specialitate, Nova ORL a incheiat si un contract de credit cu Libra Bank - pentru a-si asigura resursele necesare achizitiilor. Ulterior achizitiilor, sumele urmau sa fie decontate de catre Ministerul de Finante iar clinica, la randul sau, sa ramburseze creditul. Contractul de credit a fost semnat in data de 16.07.2010 pe suma de 70.000 lei. Destinatia creditului (potrivit documentului furnizat HotNews.ro de catre Nova ORL) este: "achizitionarea de echipamente medicale conform Acordului de principiu pentru finantare nr.1420/20.06.2010 emis de Ministerul Finantelor Publice - Directia Generala Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate". Plus doua contracte: unul de fidejusiune si unul de garantie imobiliara.

Libra Bank anunta ca proiectul de fapt nu a fost aprobat iar MFP - ca nici macar nu a fost depus

Ioana Voda declara ca in perioada iulie-septembrie a efectuat achizitiile mentionate in proiect. In schimb, aceasta spune ca in luna septembrie oficialii Libra Bank au anuntat-o verbal ca, de fapt, proiectul nu a fost aprobat de MFP. Raspunsul a fost remis si in scris, in data de 21 septembrie. In raspunsul scris se arata: "Desi pana la un moment dat eram in posesia informatiilor si documentelor conform carora proiectul ar fi fost aprobat de Ministerul de Finante, in prezent avem motive serioase sa consideram ca, in fapt, aceste informatii si documente nu sunt reale, astfel incat proiectul aratat nu este aprobat. Avand in vedere cele de mai sus, banca v-a returnat suma de 12.437,2 lei reprezentand comisionul de consultanta platit pentru realizarea proiectului".

Ioana Voda mentioneaza ca s-a adresat direct si Ministerului de Finante, care a raspuns in data de 20.09.2010: "Cererea de acord de principiu pentru finantare a Nova ORL nu a fost niciodata inregistrata la Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat de minimis si pe cale de consecinta nu a fost emis niciun Acord de principiu de finantare pentru aceasta intreprindere". Mai mult, se mentioneaza in raspunsul MFP, numarul de inregistrare 735601/14.06.2010 nu este un nr. alocat acestei Unitati de implementare; ultima cerere de inregistrare pentru aceasta schema de finantare avand nr. 3471/04.06 2010 iar din data de 07.06.2010 nu s-au mai inregistrat cereri de finantare.

Administratorul Nova ORL a declarat pentru HotNews.ro ca reprezentantii MFP au admis ca au cunostinta de emiterea de documente false in numele Ministerului si ca mai sunt si alte firme in aceeasi situatie, fara nici o legatura cu Libra Bank (vezi declaratiile VIDEO).

Nicoleta Vaia, angajata a Ministerului Finantelor Publice, al carei nume apare in documentele amintite, a fost contactata de HotNews.ro pentru a comenta faptul ca numele ei apare pe niste documente false cu insemnele Ministerului de Finante. Aceasta a spus ca se afla in concediu de maternitate de 3 luni si ca "habar nu are" despre ce este vorba.

HotNews.ro a solicitat MFP un punct de vedere oficial referitor la aceste documente, insa nu a primit niciun raspuns pana la momentul publicarii materialului. Libra Bank a raspuns solicitarii formulata de HotNews.ro, mentionand urmatoarele:

"Intre Libra Bank si societatea SC NOVA ORL SRL  au fost incheiate doua contracte distincte:
    -       Un contract care vizeaza servicii de consultanta in vederea accesarii de fonduri nerambursabile
    -       Un contract de credit

In primul rand, precizam ca intre aceste doua contracte, desi ambele au drept beneficiar clientul SC NOVA ORL SRL, nu exista nicio legatura de cauzalitate, cele doua fiind intemeiate pe temeiuri distincte si avand conditii de derulare diferite.

Situatia la care faceti referire vizeaza exclusiv contractul de consultanta, neavand nicio legatura cu contractul de creditare, acesta din urma fiind un contract standard, care se deruleaza in conditii normale.

Astfel, in derularea contractului de consultanta a intervenit un incident de natura imprevizibila, provenind din exteriorul Libra Bank, privind autenticitatea unor documente oficiale emise din partea unei terte institutii catre client. Acest incident privind emiterea unor documente (de catre o terta institutie) cu aparenta de legalitate a avut  impact exculsiv asupra contractului de consultanta sus-mentionat, fara  a avea niciun efect asupra contractului de credit.

Imediat dupa producerea acestui incident, Libra Bank, ca parte afectata, a demarat procedurile solutionarii pe cale legala a situatiei mentionate, punand la dispozitia autoritatilor toate informatiile necesare solutionarii legale a acestui incident.  In acest sens a fost transmisa si adresa de informare catre clientul bancii, acesta reprezentand un demers firesc de informare a clientului, in urma constatarii incidentului mentionat anterior. Aflata in aceeasi situatie ca si clientul sau SC NOVA ORL SRL, Banca a initiat o serie de discutii si intalniri cu acesta, in dorinta de a incerca sa gaseasca modalitati de sustinere a clientului, prin instrumentele specifice unei banci.

De asemenea, dorim sa precizam ca in vederea identificarii responsabililor, Banca a pus la dispozitia autoritatilor competente toate documentele necesare derularii investigatiei".

UPDATE: Ministerul Finantelor Publice a transmis HotNews.ro ca a formulat plangere penala, ca urmare a sesizarilor adresate de catre unii operatori economici cu privire la existenta unor Acorduri de principiu pentru finantare false, ce a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 5 Bucuresti sub nr. 9612/P/2010. 

"In prezent sectia de Politie nr. 17 desfasoara cercetari in vederea clarificarii aspectelor semnalate de MFP in plangerea penala, mai sus mentionata", mai arata reprezentantii MFP.

Ioana Voda a mai declarat pentru HotNews.ro (vezi declaratiile VIDEO) ca s-a adresat mai multor institutii de reglementare si control dar care au raspuns ca nu au competente in acest caz, singura solutie ramanand calea justitiei.

Date despre NOVA ORL

Clinica a fost infiintata in 2001, functionand la inceput cu 1 cabinet de ORL. Din 2005 s-a extins si s-a dotat cu cabinet de oftalmologie, iar din 2007 se afla in sediul Policlinicii Globului ¬ demisol ¬ sector 3 ¬ prin modificarea unui subsol dezafectat al Primariei Municipiului Bucuresti ¬ s-a ajuns la o clinica adevarata cu ORL, oftalmologie, alergologie si sala de interventii. In plus, exista departamente de somnologie si de vestibulologie.

Nova ORL are ca unic asociat pe Ioana Alexandra Voda.¬
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


7951 vizualizari

 • +1 (9 voturi)    
  trist (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 10:09)

  gheorghe [anonim]

  /// din cate am inteles din articol, libra bank si-a luat tzeapa. de ce apare in titlu ? aia este o banca mica care poate fi inchisa de astfel de jurnalism.

  titlu corect: la ministerul de finante (ca si la toate ministerele) lucreaza numai hoti si nemernici.(editat de HotNews.ro)
  • +1 (5 voturi)    
   Sigur ai inteles bine ? (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 10:26)

   George [anonim] i-a raspuns lui gheorghe

   Ai inteles gresit. Libra Bank e tzeparul principal (daca ce spune doamna e adevarat)
   Nici nu au depus proiectul si deci toate documentele (aprobare finantare etc) erau falsificate cu acordul lor.
  • +1 (1 vot)    
   pai... (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 10:30)

   titirica [utilizator] i-a raspuns lui gheorghe

   eu vad ca ar fi si vina Libra cel putin partial...

   in momentul in care faci contract de reprezentare, depunere documentatii pentru proiect, aprobare, etc...iti asumi reusita/esecul acelui contract; altfel stai in banca ta, nu atragi clientii cu tot felul de promotii false...

   iar cand lucrurile se precipita dai inapoi comisionul si gata...pai nu merge asa!... eu din cate am citit, firma respectiva se baza pe acel ajutor ca altfel nu cred ca facea credit de la Libra...

   deci, Libra are vina ei...poate nu ca banca ci ca pacalicii aia de angajati; insa vina angajatilor se translateaza institutiei
  • +5 (7 voturi)    
   trist (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 10:41)

   cris76 [utilizator] i-a raspuns lui gheorghe

   trist este ca nu ai inteles nimic din articol. nu banca e cea care a luat tzeapa ci firma Nova.... banca trebuia sa se ocupe de obtinerea fondurilor nerambursabile pe un program guvernamental si doar s-a facut ca isi face treaba, folosind falsuri a pacalit firma ca a reusit si in consecinta firma a luat credit de la banca in cuantumul sumelor ce aveau sa fie decontate de stat. creditul la banca ramane, dar banii de la stat nu!
   Dei Libra Bank e un rahat de banca la fel ca multe altele care jumulesc romanii!
  • +2 (2 voturi)    
   alt trist (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 12:04)

   alt gheorghe [anonim] i-a raspuns lui gheorghe

   Nu ai inteles bine. De fapt, cred ca cineva din Libra nu si-a facut treaba si ca sa se acopere si sa incaseze banii a facut falsul (poate impreuna cu cineva de la finante). De ce asa stau lucrurile? Simplu: Libra trebuia sa VERIFICE autenticitatea adresei de la finante, dar cine a "verificat" ae chiar cine a facut falsul. Acum Libra incearca sa "scape" prin denuntarea cntractului de consultanta. Oricum, clinica Nova poate obtine in instanta despagubiri serioase de la Libra.
  • 0 (0 voturi)    
   gresit, libra bank a facut inselaciunea (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 22:01)

   voda ioana [anonim] i-a raspuns lui gheorghe

   Libra bank a luat un proiect gata facut de noi si s-a prefacut ca l-a depus la ministerul de finante, unde nu a ajuns niciodata. apoi ne-a prezentat un acord fals de finantare. dupa care ne- facut contractul de consultanta. \Contractul de credit s-a facut in baza acordului de finantare - asa scrie pe act!!!! Banca , mana in mana cu finantele lucreaza.... si ei erau o echipa mare.....
 • +3 (5 voturi)    
  incredibibil (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 10:15)

  sami [utilizator]

  Si oare angajatii Directiei Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate ce sporuri/bonusuri/STIMULENTE au avut in primele 9 luni ale anului 2010??! Cum au fost acestea calculate? De ce am impresia ca valoarea bonusului era calculata procentual din valoarea proiectelor cu finantare din ajutor de stat minimis ??!!
  Puscarie, acolo le este locul! Numai in acest fel vom scapa de boala asta
 • +1 (3 voturi)    
  mda (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 10:18)

  eu [anonim]

  pai doamna Ioana Avram si-a luat "stimulentul" suplimentar pentru a semna documente oficiale in scheme de deturnare a banilor.

  de aia faceau scandal toti angajatii de la MFP, ca ei nu au puterea sa primeasca stimulente de la firme private care vor rezolvate anumite dosare.
 • 0 (2 voturi)    
  nu chiar asa de trist (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 10:29)

  bcd [anonim]

  Libra bank s-a angajat sa ia acordul de la minister. Cel mai probabil Nova ORL nu vroia credit si Libra bank le-a zis ca le da credit doar pana cand se incaseaza banii de la minister. Spre "norocul" bancii actul de la minister e fals (daca Libra Bank s-a angajat sa depuna documentatia la minister ar trebui sa aiba o hartie de la minister prin care se vertifica a depus actele ...) si acuma banca nu are ce sa faca decat sa incaseze dobanzile de la client.
  Banca Libra e implicata. Ramane de vazut cat de implicata e. Cel mai probabil ei au externalizat la un SRL ceva partea de documentatie cu ministerul si SRL-ul respective face combinatii dastea necastigatoare
  • +1 (1 vot)    
   libra bank e pana in gat (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 19:16)

   sorinel [anonim] i-a raspuns lui bcd

   Acordurile nu se transmit consultantului, ci numai si numai societatii beneficiare, in original, prin posta, cu confirmare de primire. Aceasta se precizeaza si pe site-ul ministerului, in actul normativ (HG 1164/2008) care reglementeaza acest tip de finantare. Deci din start Libra Bank a mintit ordinar ca a primit acordul, nu avea cum...daca si patronii firmelor s-ar uita putin pe documentele aferente unei astfel de operatii n-ar mai cadea in plasa unor "consultanti" care fac excrocherii pe seama firmelor...aici e un exemplu clar...
 • -4 (6 voturi)    
  ce legatura are Libra cu toata porcaria asta (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 10:31)

  eu [anonim]

  "Libra Bank este implicata in schema" este o formulare care induce lumea in eroare... va rog sa modificati titlul. Se intelege ca Libra a facut ceva ilegal, fapt neadevarat. Libra este partea tzepuita in toata afacerea.
  • 0 (2 voturi)    
   Libra este implicata (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 11:14)

   dex [anonim] i-a raspuns lui eu

   voit sau nu Libra este implicata.

   ea a facut un contract cu clientul ca se ocupa de documentatiile lui ca sa se obtina finantarea de la minister.

   pe baza acestui contract - cand Nova a primit confirmarea ca a a fost aprobat proiectul a facut si contract de credit in care spune clar ca e facut pe baza finantarii de la minister si acelea vor fi si fondurile de rambursare.

   intradevar Libra si-a luat tzeapa la primul contract (poate cu sau fara vina ei) ideea e ca si-a luat teapa si in loc sa isi asume teapa - ea ce face - da comisionul pentru primul contract innapoi si apoi zice ca nova ramane cu creditul facut si tre sa il plateasca...

   e ca si cum ai veni cu masina in service sa ii schimbi motorul care tuseste - eu ca service iti zic ca ma ocup de cumpararea celui nou - iti iau avand 2 milioane - desfac masina - arunc motorul vechi si apoi te informez ca comanda pe care am depus-o io nu a fost onorata... io pierdere nu am - ca alea 2 mil ti le dau innapoi da tu ramai cu o masina dezmembrata si fara motor... na belea...
  • 0 (2 voturi)    
   libra bank a facut ceva super ilegal (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 19:35)

   sorinel [anonim] i-a raspuns lui eu

   Faptul ca Libra Bank a prezentat clientei un acord fals nu e ceva ilegal?? In ce fel a fost Libra Bank tepuita?? reiese clar de aici ca banca a fost cea care a indus clienta in eroare, prezentand documente false. Poate ne spune Libra Bank de unde avea acordul fals...e la mintea cocosului ca e implicata in inselatorie....cine poate sa mai aiba incredere in asa o banca??
 • +4 (6 voturi)    
  Credit (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 11:04)

  Bita [anonim]

  O gaselnita de atragere a clientilor buni pe fondul unei cereri de credit scazuta. Cu siguranta Nova nu contracta credit acum daca nu era oferta cu minimis. Stie Libra ce stie si clar ca nu e atat de inocenta.
 • +5 (7 voturi)    
  aaaa (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 11:04)

  me [anonim]

  singura care a dat tzeapa este libra si singura care a luat tzeapa este doamna in cauza. simplu. ce mai e de discutat. cu sigurantza cineva din marketingul bancii a gandit aceasta schema de atragere de noi clientzi.
 • -1 (3 voturi)    
  MF de ce nu zice nimic? (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 11:51)

  soriniacob12 [utilizator]

  Cei de la Ministerul de Finante de ce n-au nimic de zis?? O institutie a statului, in special in situatia in care nu ar avea nimic de ascuns, ar trebui in mod normal sa ofere un punct de vedere sau o explicatie. Tacerea dumnealor este suspecta. Eu nu inteleg ca libra ar fi implicata
  • +1 (1 vot)    
   Mah, nici tu nu ai citit nimic ? (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 14:32)

   Tot cineva [anonim] i-a raspuns lui soriniacob12

   chiar nu ai vazut partea in care mfp raspunde si spune ca nu a existat la ei niciodata cererea asta depusa, ca numarul de inregistrare comunicat de libra 735601 este o tampenie in conditiile in care ultima inregistrare la ei este 3471/04.06 2010?
   ///
 • -2 (4 voturi)    
  MFP si DIRECTIA MAMUT (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 12:23)

  Dragos Andrei Mihai [anonim]

  Directia asta din MFP stie mai multe decat poate face. Daaaar, toata tarasenia pleaca de la salariile de mizerie si de la stimulentele injumatatite sau sarite cate o luna doua din cauze mai mult sau mai putin importante gen: iesit la pensie SG, schimbat ministrii peste ministrii. Oamenii trebuie sa manance ! au credite, au familii, au parinti de sustinut (pensii mici- bolnavi - tratamente). TARA ASTA DACA VREA CALITATE SA COATA BANU SI SA PLATEASCA SLUJBASII FRATEE - fara bani nu ai performanta si calitate niciunde !!!! - 250-320 de euro salariu pt grosul (90%) functionarilor publici - de 10 ORI mai mic fata de majoritatea statelor europene nu are cum sa asigure CALITATE si Competentza. -- Iar urlatorii din privat sa ne lase cu bocitul lor, ca pe documente sunt trecuti cu minimu pe economie (sa eludeze statul) dar nu pleca unu acasa cu mai putin de 1000 de euro - comparatie la pregatire si comtetente similare Fct Publici
 • -1 (1 vot)    
  conflict de interese (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 12:27)

  consultant [anonim]

  Fac parte dintr-o tagma destul de hulita si de autoritati si de banci: consultantii. Clientii nostri afla cu stupoare de la fiecare din acestia ca intotdeauna consultantii sunt cei incompetenti. Practic am auzit asta de zeci de ori de la banci. De ce? Pentru ca prin sfaturile noastre reusim sa castigam proiecte si astfel dansii pot sa dea co-finantare. Numai ca datorita independentei noastre le si aratam clientilor trucurile utilizate de banci. Si asta nu este convenabil...Bineinteles, vina ne apartine intotdeauna si ne incasam onorariile inutil.
 • +1 (3 voturi)    
  Vinovatii fara vina.... (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 12:41)

  Dana [anonim]

  Buna ziua,
  Am depus si noi un astfel de proiect la Ministerul de Finante in luna aprilie a acestui an. Nici pana acum nu am primit confirmarea ca proiectul a fost inregistrat ca sa nu mai vorbim de evaluarea lui care nu a avut loc niciodata pe motiv ca banii s-au terminat. Am senzatia ca am trimis acel proiect in neant...Asadar, aceasta schema de finantare gestionata de catre Minsterul de Finante a fost cea mai netrasparenta dintre toate schemele de finantare pe care le-am accesat pana acum ..si am accesat cateva.:) Poate daca Ministerul ar fi fost mai transparent nu ar fi facilitat apiritia atator consultanti tzepari si a atator victime...pentru ca, din pacate, doamna in cauza nu cred ca este singura pagubita.
  • +2 (2 voturi)    
   Explica te rog... (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 13:40)

   DanDa [utilizator] i-a raspuns lui Dana

   Nu inteleg o chestie: cum adica ai depus la MF niste documente si nu ai numar de inregistrare??? Pai le-ai lasat la portar? Nu le-ai dus la registratura? Nu ti-a pus stampila si numar de inregistrare pe exemplarul tau? Te rog sa explici cum ai depus documentele si nu ai numar de inregistrare?
   • +2 (2 voturi)    
    :)) (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 16:13)

    titirica [utilizator] i-a raspuns lui DanDa

    mi-ai luat vorbele din gura :))

    e amuzant cand mai citesti asa ceva si apoi se vaita toti ca nu merge treaba...

    pai daca lasa documentele la portar sau in parcarea din fata :))

    auzi? "nu am primit confirmarea ca proiectul a fost inregistrat" ...:)) no comment...

    pai daca asa exprimati problema, normal ca nu se va rezolva nimic...
   • 0 (2 voturi)    
    Lamuriri (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 16:43)

    Dana [anonim] i-a raspuns lui DanDa

    Proiectul a fost trimis prin curier cu optiunea de confirmare de primire, solicitantul nefiind din Bucuresti pentru a merge personal la sediul MF. Orice Autoritate Contractanta (cel putin cele cu care am lucrat pana acum) folosesc diverse instrumente notificare a solicitantilor cu privire la receptionarea si inregistrarea proiectelor depuse (ex. fax, email) . Asadar, avem confirmarea de la curier ca Proiectul a fost depus la adresa publicata in Ghidul solicitantului, insa nici pana acum nu am primit vreo scrisoare de confirmare. In plus, am contactat telefonic in nenumarate randuri MF pentru a cere explicatii privind procedurile de informare a solicitantilor si ni s-a spus sa asteptam ca vom primi pe fax adrese de informare. Am tot asteptat, pana intr-o zi, cand am citit un comunicat de presa cum ca fondurile s-au epuizat si ca proiectele depuse dupa luna februarie 2010 nu mai intra in evaluare. Am sunat din nou la MF pentru a cere explicatii si intr-un final am aflat ca da, fondurile s-au epuizat si totodata am primit aceeasi recomandare de a astepta adresa de informare oficiala privind statusul cererii noastre de finantare.
    • +1 (1 vot)    
     Uiti un singur lucru (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 18:57)

     roman [anonim] i-a raspuns lui Dana

     Si anume ca traim in Romania. Adica au scris ei acolo ca se pot trimite si cu posta dar, crede-ma, cel mai sigur este personal la registratura cu numar de inregistrare. E cam ca la declaratiile lunare: se pot trimite cu posta dar la un control nu se pune confirmarea postei - de fapt depinde de organul de control. In cazul tau ai fi putut sa faci o adresa in in care sa soliciti stadiul cererii tale.

     PS: curierul chiar la portar a lasat dosarul.
  • +2 (2 voturi)    
   saracii consultanti (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 14:42)

   nedumerit [anonim] i-a raspuns lui Dana

   Mentionati ca nu stiti daca proiectul a fost inregistrat...Dar cum ati aflat ca nu a mai fost evaluat pentru ca s-au terminat banii?? Sa inteleg ca ministerul v-a comunicat telepatic chestia asta?
 • 0 (2 voturi)    
  Completare (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 17:02)

  Dana [anonim]

  Inca ceva...de regula pentru orice licitatie de proiecte Ghidurile de finantare contin informatii privind datele de contact (tel./ email) unde poti solicita informatii, clarificari. In acest caz, nu a existat asa ceva. A trebuit sa dam mai multe telefoane si sa fim transferati dintr-un departament in altul pana cand sa dam peste o persoana care sa ne dea putinele lamuriri pe care le-am primit si care sa ne faca recomandarea sa asteptam cu rabdare informari in scris. :)
 • +1 (3 voturi)    
  raspuns direct de la pagubita (Miercuri, 10 noiembrie 2010, 22:12)

  voda ioana [anonim]

  E adevarat ca am fost intrebata de 3 ori daca sigur am curaj sa vorbesc si inregistrata video si nu am crezut ca chiar se ajunge la intimidari si amenintari de la Banca Libra, dar au sosit instant.
  iar pentru cei ce cred ca banca nu are nicio vina - GRESIT - Nu ii intereseaza decat sa ne ia si cel mai mic comision existent. In nici un caz sa rezolve situatia. Ne-au pacalit ca ne duc proiectul la MF, ne-au pacalit ca avem acord de finantare, ne-au lasat sa facem linii de credit cu dobanzi imense - mult mai mari decat la banca noastra de o viata, anuleaza singuri consultanta, ca era ieftina pt ei si ne plimba cu vorba in rest.... Tipic romanesc, iar mai apoi ne ameninta permanent
  • 0 (2 voturi)    
   Felicitari pentru curaj, doamna! (Joi, 11 noiembrie 2010, 8:40)

   Costa [utilizator] i-a raspuns lui voda ioana

   Daca toti ar avea mai mult curaj s-ar schimba multe.
 • 0 (0 voturi)    
  Recomand dna Dr. Ioana Alexandra Voda (Luni, 25 noiembrie 2013, 17:36)

  Traian M [anonim]

  Felicitari pentru curaj! Va recomand de cate ori am ocazia, sunteti un OM deosebit, cu pasiune pentru profesie si drag de oameni!
  De 4 ani sunt clientul Clinicii Nova si fiecare vizita la cabinetul dnei Dr. Voda este un nou prilej de a ma bucura ca exista astfel de oameni! Jos Palaria! Recomand! (nu va grabiti, daca va grabiti sa analizati...constiinta e singura care mi-a cerut sa scriu cele de mai sus)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by