Pe lista finala se gasesc 9 companii in plus fata de cele 36 prezentate drept castigatoare in luna octombrie. In total, 45 de companii mari vor primi fonduri europene de circa 515 milioane lei, in urma selectiei de proiecte desfasurate in acest an. Explicatiile reprezentantilor Programului de finantare tin de urcarea in clasament a mai multor firme ca urmare a contestatiilor depuse dar si suplimentarea bugetului total cu aproximativ 60 milioane lei in urma "unor economii ramase de la apelul anterior de proiecte". Pana in prezent, a fost semnat un singur contract de finantare - cu Automobile Dacia S.A.

Este vorba despre finantarile pentru investitii "tangibile si intangibile" ale întreprinderilor mari, in cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, gestionat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Lista integrala cu cele 45 de companii poate fi consultata aici precum si in documentul atasat.

http://amposcce.minind.ro/fonduri_structurale/pdf/Lista_proiecte_website_2010_171210.pdf

Cele 9 companii, care initial erau respinse iar in urma contestatiilor au obtinut un punctaj mai mare, urcand sensibil in clasament sunt:

  • SC Zucchetti SRL, locul final:15
  • SC A.C.I. Bistrita SA, locul final: 33
  • SC Metabet CF SA, locul final: 35
  • SC Grup 4 Instalatii SA, locul final: 36

Firma Zuchetti SRL din judetul Bihor a urcat cel mai mult in clasament, obtinand in urma contestatiei 94.05 puncte, de la 88.00 puncte cat a primit initial.

Citeste articolul integralpe EurActiv.ro