Ministerul Transporturilor si unitatile de aviatie civila aflate in coordonare sau subordonare se vor interconecta in perioada urmatoare printr-un sistem informatic care va beneficia de finantare nerambursabila in valoare de peste 3,2 milioane lei, a anuntat joi ministerul. Durata contractului este de 12 luni.

Sistemul consta in implementarea unei platforme informatice, care va interconecta Ministerul Transporturilor cu unitatile de aviatie civila precum Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti ", Compania Nationala "Aeroportul International Bucuresti-Baneasa - Aurel Vlaicu ", S.N. "Aeroportul International M. Kogalniceanu Constanta", S.N. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, Regia Autonoma "Autoritatea Aeronautica Civila Romana".

"Prin interoperabilitatea institutionala care se va crea prin implementarea sistemului se va asigura, intr-un mod transparent, monitorizarea dinamica a tuturor activitatilor si actiunilor intreprinse la nivelul unitatilor de aviatie, inclusiv a investitiilor, cu impact direct asupra sigurantei aviatiei civile", se mentioneaza in comunicatul ministerului.

Contractul de finantare a fost semnat joi de ministrii Transporturilor si Comunicatiilor si va fi finantat prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).