Cristina Zevedei, sefa Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, organism care se ocupa de gestionarea fondurilor europene, a fost demisa vinerea trecuta din functie de ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, anunta Realitatea Tv. In locul sau, primul ministru a numit-o pe Carmen Ionel.

Demiterea Cristinei Zevedei din functie vine la scurt timp dupa scandalul care a dus si la demisia ministrului Muncii, Ioan Botis, acuzat de conflict de interese dupa ce o firma la care lucra sotia sa a primit fonduri europene prin intermediul Ministerului Muncii, in perioada in care acesta era condus de Botis.

"Cristina Zevedei si-a incetat mandatul in data de vineri. Decizia a fost semnata de ministrul Muncii, premierul Emil Boc. La conducerea AMPOSDRU a fost numita doamna Carmen Ionel, care a fost anterior sef de serviciu in cadrul directiei economice a institutiei, care va avea un mandat de sase luni", spune Nicolae Ivaschescu, secretar de stat in ministerul Muncii, citat de Mediafax.

Cristina Zevedei conducea Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din martie 2010. Ea a inlocuit-o la conducerea Autoritatii pe Cristina Iova, demisa la inceputul lunii februarie 2010.

Anterior, Cristina Zevedei a fost director coordonator al Organismului Intermediar din cadrul programului de alocare a fondurilor europene pe HR pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, functie pe care o ocupa din mai 2009.

In perioada 2006-2009, Cristina Zevedei a lucrat ca expert parlamentar in cadrul mai multor departamente din Senat. Licentiata in inginerie si drept la Universitatea Politehnica si cea Romano-Americana, ea a urmat mai multe programe postuniversitare. In 2009, ea a candidat pe un loc neeligibil la alegerile europarlamentare din partea PD-L.