Revista de film si muzica „Republik” nu va mai aparea in formula consacrata. Neintelegeri cu boardul revistei au determinat echipa redactionala sa se retraga si, pana cand va gasi o sursa de finantare, sa apara online. Echipa si-a gasit un nou nume, „Rekino”, iar revista poate fi citita deja online pe www.rekino.ro.

Membrii echipei redactionale conduse de criticul de film Mihai Chirilov reclama intr-un comunicat „lipsa unei promovari eficiente” a revistei, bugetele de austeritate si „distributia aproximativa si aproape sinucigasa”.

Mihai Chirilov a declarat pentru HotNews.ro ca board-ul ar fi dorit o revista care sa se ocupe numai de cinema si care sa fie mult mai accesibila. „Au existat mereu discutii contradictorii de la coperta (“cine sunt Bloc Party si Joy Division”), la subiecte (pe care board-ul le considera prea putin mainstream). Cred ca investitorii nostri si-au dorit alta revista. E greu sa-ti asumi un produs care iese din randul celorlalte publicatii”, spune Mihai Chirilov.

Revista „Republik” a fost fondata in anul 2005 (fiind editata de Re:Cool Media) si a devenit inca de la lansare un reper pentru tinerii cinefili romani, dar si un spatiu de exprimare pentru criticii din generatia tanara. Singura competitie pe care a luat-o in calcul a fost cea a revistelor de profil din strainatate.

Potrivit lui Mihai Chirilov, finantatorii „incearca sa continue un “Republik”, care nu va mai semana cu cel vechi, dar va fi mai aproape de revista pe care si-au dorit-o ei.”

Echipa “Rekino” lucreaza acum la numarul-pilot al noii reviste si se afla in discutii cu posibili investitori.