Grecia neaga informatiile din presa conform carora una dintre optiunile in criza datoriilor ar fi o intrare ordonata in incapacitate de plata, in care detinatorii de obligatiuni emise de statul elen sa isi asume o pierdere de 50%, potrivit Reuters.

"Grecia neaga aceste informatii", a declarat un inalt oficial guvernamental sub protectia anonimatului.

De asemenea, Ministerul de Finante a reactionat la aceste informatii si a anuntat ca tara s-a angajat sa implementeze al doilea pachet de asistenta financiara, de 109 miliarde de euro, agreeat cu creditorii internationali in 21 iulie.

"Toate celelalte discutii, zvonuri, comentarii, scenarii care ne abat atentia de la obiectivul principal si de la obligatiile politice ale Greciei nu vor ajuta misiunea comuna europeana", se arata intr-o declaratie de presa a ministrului finantelor, Evangelos Venizelos.

Doua ziare elene au anuntat vineri ca Evangelos Venizelos a prezentat parlamentarilor optiunile privind criza datoriilor, inclusiv intrarea in incapacitate de plata si punerea in aplicare al celui de-al doilea pachet de salvare convenit cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.