Guvernul spaniol a recunoscut vineri ca obiectivul de crestere economica pe 2011 si cel pentru anii urmatori va fi greu de atins, din cauza riscurilor de recesiune globala, potrivit AFP.

"Previziunile guvernului sunt actualizate atunci cand se dezvolta bugetul. Guvernul si-a prezentat deja punctul de vedere in ceea ce priveste situatia economica si ne mentinem obiectivele, chiar daca stim ca acest context dificil sunt greu de atins", a declarat José Blanco, purtator de cuvant al guvernului de la Madrid.

El a mai aratat ca in prezent ne aflam intr-un context care nu a fost prevazut in prognozele economice ale autoritatilor spaniole si a reiterat apelul Spaniei cu privire la un raspuns comun si hotarat impotriva noilor provocari la adresa economiei mondiale.

Marti, Elena Salgado, ministerul economiei de la Madrid, a aratat ca economia Spaniei creste "mult mai lent decat ne-am dori", iar guvernul ar trebui sa refaca prognoza de crestere pentru 2011, care ar putea sa nu atinga tinta programata de 1,3%.

Economia spaniola, care a avut mult de suferit de pe urma crizei economice si a spargerii bulei economice, a crescut cu doar 0,2% in cel de-al doilea trimestru.

Prognoza de crestere a Produsului Intern Brut avuta in vedere de guvernul spaniol, de 1,3%, este insa mult mai mica decat estimarile Fondului Monetar Internaţional (FMI), Standard & Poor's, Bancii Spaniei, care se asteapta la un avans de 0,8%.