Ministrii de finante din zona euro au amanat, luni, luarea unei decizii in ceea ce priveste acordarea urmatoarei transe din imprumutul acordat Greciei, pana cand autoritatile de la Atena nu vor accelera privatizarea companiilor de stat, potrivit Euractiv.com. Didier Reynders, ministerul belgian de finante, a aratat ca Grecia nu are nevoie de transa in valoare de opt miliarde de euro pana la mijlocul lunii noiembrie.

"Ne-au transmis ca au posibilitati de finantare pana in a doua saptamana a lunii noiembrie. Nu este nevoie sa luam o decizie acum", a declarat oficialul agentiei Reuters.

Jean-Claude Juncker, seful Eurogroup, a salutat noile masuri de austeritate adoptate de Grecia la finele saptamanii trecute, insa a precizat ca este nevoie de eforturi suplimentare.

"Aceste masuri vor contribui la atingerea tintelor agreate pentru 2011 si 2012. Facem apel la adoptarea rapida a legislatiei pentru intrarea in vigoare a acestor masuri", a declarat el reporterilor la sfarsitul intalnirii ministrilor de finante din zona euro.

Totodata, Juncker a indemnat guvernul de la Atena sa accepte masurile de consolidare suplimentare propuse de Troica (UE, BCE si FMI) pentru a acoperi lacunele fiscale pe 2013 si 2014 si pentru a accelera masurile de privatizare.