Toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui sa participe la lupta impotriva crizei datoriilor, a declarat cancelarul german Angela Merkel, dupa ce parlamentul slovac a votat impotriva pachetului legislativ privind extinderea puterilor Fondului European de Stabilitate Financiara (EFSF), potrivit AFP.

"Economia mondiala este afectata de criza financiara si toate tarile Uniunii Europene ar trebui sa contribuie la lupta impotriva crizei datoriilor", a spus ea in timpul unei vizite oficiale in Vietnam.

Angela Merkel a aratat insa ca consolidarea Fondului de Stabilitate Financiara va fi realizata pana la sfarsitul lunii octombrie.

Parlamentul slovac a votat marti seara impotriva pachetului legislativ privind extinderea puterilor Fondului European de Stabilitate Financiara (EFSF), crucial pentru solutionarea crizei datoriilor din zona euro. Guvernul de la Bratislava va trebui sa isi dea demisia in urma acestui vot, avand in vedere ca premierul Iveta Radicova a legat aprobarea proiectului de un vot de incredere.

Cu toate acestea, ministrul de finante in functie, Ivan Miklos, a declarat ca pachetul legislativ ar putea fi aprobat pana la sfarsitul acestei saptamani.

Iveta Radicova ar putea cere un nou vot pentru extinderea puterilor EFSF, care ar putea trece datorita sustinerii celui mai mare partid de opozitie, Smer, care a cerut o remaniere sau demisia guvernului pentru a acorda sprijinul acestui proiect.