Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,3217 lei pentru un euro, valoare cu aproape un ban mai mica decat cea din ziua anterioara.

Pe piata valutara, leul s-a tranzactionat marti cu o tendinta de depreciere, in linie cu monedele regionale. Pana la sfarsitul zilei, monedele regionale au reusit sa corecteze o parte din pierderi, insa leul a inchis ziua la 4,33 unitati/euro, aproape neschimbat fata de nivelul minim tranzactionat marti.

Economistii ING Bank se asteapta la o zi statica pentru leu in sedinta de miercuri, precizand ca evolutia monedei nationale ar putea fi influentata de datele privind productia industriala la nivelul zonei euro.

Leul s-a apreciat si in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 3,1330 lei pentru un dolar, fata de 3,1853 lei pentru un dolar cat a fost in sedinta de marti.

Moneda nationala a castigat teren in fata francului elvetian, referinta BNR fiind de 3,4919 lei/franc, cu 0,96 bani mai mic decat in ziua anterioara. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 4,0912 lei, dupa ce marti cursul bancii centrale a fost de 4,1550 lei pentru 100 de yeni.