Guvernul a finalizat proiectul bugetului de stat pe 2012, insa el va fi inaintat Pralamentului dupa ce Comisia Europeana va anunta prognoza de crestere economica si dupa ce va fi stabilit nivelul deficitului bugetar pentru anul viitor, in urma negocierilor cu FMI si CE, a declarat luni premierul Emil Boc, citat de Agerpres.

"Practic, bugetul de stat in forma proiectului este finalizat la Guvern, doar ca asteptam doi indicatori macroeconomici foarte importanti pe care trebuie sa-i stabilim in perioada imediat urmatoare si care nu depind de noi. In 24 octombrie, Comisia Europeana va anunta oficial prognoza de crestere economica pentru fiecare tara din UE, inclusiv pentru Romania. O prognoza revizuita in urma ultimelor lucruri intamplate pe pietele europene. Si, de asemenea, in urma negocierilor cu CE si FMI, vom avea, dupa 24 octombrie, in perioada imediat urmatoare, nivelul deficitului pentru anul 2012. Fara acesti doi indicatori macroeconomici nu se poate inainta bugetul la Parlament", a declarat Emil Boc.

Premierul a mai explicat ca proiectul pentru bugetul de stat al Executivului s-a realizat pe prognoza de crestere economica si de deficit agreate in aceasta vara cu FMI si CE.

"Noi am finalizat, la nivel guvernamental, o prima forma a proiectului de buget, dar pe indicatorii agreati in vara cu FMI si CE, indicatori macroeconomici care, din nefericire, se revizuiesc in intreaga Europa", a spus Emil Boc.

El a adaugat ca imediat ce cei doi indicatori macroeconomici vor fi stabiliti, proiectul bugetului de stat pe 2012 va fi inaintat Parlamentului.