China, un teren de investitii propice pentru europeni sau o simpla iluzie? UE are un deficit comercial cu China. Motivele acestuia sunt dezbatute intr-un studiu publicat la cererea Parlamentului European care se pregateste sa propuna o legislatie pentru a ameliora situatia, informeaza RFI Romania.

Acum in timp de criza in care marile economii mondiale se clatina, China devine un teren din ce in ce mai atragator pentru exporturile europene. Teoretic, totul ar trebui sa mearga bine. Practic, UE afiseaza un deficit comercial de proportii in relatiile cu partenerul chinez.

Totul ar fi bine si frumos daca companiile europene nu s-ar plange de practici comerciale incorecte, de bariere politice si administrative si de un nivel artificial scazut al yaunului. Deficitul comercial in relatiile UE China s-a ridicat astfel in 2010 la peste 168 de miliarde de euro.

Un studiu realizat pentru Parlamentul European si dezbatut in aceasta saptamana de deputatii Comisiei de comert international arata ca si europenii sunt responsabili de aceasta situatie.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.