Tarile emergente, inclusiv China, au fost de acord sa participe la un fond de ajutorare european, prin intermediul Fondului Monetar International (FMI), potrivit unei surse europene citate miercuri de China Daily, relateaza AFP.

Sursa a declarat ca "acordul (in curs de elaborare) ar putea fi inclus in documentul final al summitului liderilor europeni", daca la summitul de la Bruxelles se va decide deschiderea fondului pentru investitori externi atat privati cat si publici, scrie China Daily. Deocamdata, informatiile nu au fost confirmate din surse oficiale de la Beijing.

Prin participarea la un fond de urgenta european, "China si alte piete emergente ar putea deveni mai influente in cadrul sistemului financiar mondial, inainte de summitul G20", care va avea loc pe 3 si 4 noiembrie, la Cannes, Franta, noteaza China Daily.

Fondul European de Stabilitate Financiara (EFSF) are, in prezent, o capacitate de 440 de miliarde de euro, considerata insa insuficienta pentru a face fata unei contagiuni a crizei.