Fondul European de Stabilitate a suspendat o emisiune de obligatiuni de 3 miliarde de euro pentru Irlanda din cauza tensiunilor din piata
"Emisiunea de trei miliarde de euro pentru Irlanda, indelung asteptata, a fost suspendata", a declarat Christof Roche, purtatorul de cuvant al EFSF, citand "deteriorarea conditiilor din piata".
Potrivit unei persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg, un oficial al EFSF a declarat in cadrul unei conferinte cu investitorii ca institutia va astepta rezultatul summit-ului G20 din 3-4 noiembrie de la Cannes pentru a lansa emisiunea de obligatiuni.
"Momentul ales a fost complet gresit", a declarat Bill Blain, analist la Newedge Group din Londra.
Premierul grec George Papandreou a anuntat luni organizarea unui referendum pentru a aproba acordul incheiat saptamana trecuta la summitul european si care anuleaza o parte importanta a datoriei Greciei. Primele reactii la anuntul surpriza au variat de la acuzatii ca Papandreou se joaca cu viitorul tarii si predictii de faliment la intrebari cu privire la legalitatea referendumului si declaratii ale politicienilor ca un vot negativ ar forta demisia premierului si alegeri anticipate.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Italia sta foarte prost, are nevoie de 600 de miliarde in doar 3 ani pt a plati pensii si salarii si are deja o datorie de 1.800 miliarde, de aia Berluscuoni face sluj in poala lui Merkel, altfel Italia nu va putea emite euro-obligatiuni.
Spania e foarte indatorata, guvernul socialist va fi dat afara de electori in noiembrie, pt ca in loc sa se preocupe de economie a avut ca prima grija sa legalizeze casatoriile intre homosexuali si avortul, niste prioritati absurde in contextul unei crize financiare pe care Zapatero nu a inteles-o..
Tarile PIIGS (Portugalia, Irlanda, Italia, Grecia, Spania) sunt printre cele mai indatorate sau prost conduse din Europa si eventualul lor faliment ameninta viitorul UE.
Azi, Portugalia a cerut renegocierea imprumutului de 73 miliarde cu UE, pt ca nu va reusi sa faca fata la timp, vrea sa schimbe destinatia unei parti din bani, in conditiile in care PIB-ul va scadea cu 4.9% si deficitul bugetar va fi redus cu greu la 5.9% !
Irlanda ramane azi fara un cash asteptat de 3 miliarde, nu e clar cum se va descurca, va fi o noua presiune asupra ei.
"printre cele mai prost conduse din Europa" e o obraznicie ieftină, de România, Serbia, de ce nu Albania sau Moldova n-aţi auzit? Poate vroiaţi să spuneţi "din Euroland"...
Aţi menţionat Islanda, dar nu v-a mai ieşit bine in anagrama "PIIGS", vă dădea "PIIIGS" şi aţi lăsat-o fără elucubraţii. Numai moţ nu vă lipsea, că tichie de mărgăritar aveaţi demult. Ce păcat că nu e şi un "R" în "PIIGS", nu?
"Irlanda ramine azi fara un cash de 3 miliarde, nu e clar cum se va mai descurca". Dacă aţi catadicsi să vă faceţi temele, dacă tot vă daţi expert in probleme irlandeze, aţi fi aflat că bugetul Irlandei e cu 3,6 mld euro mai gras datorită unei "greşeli" (intr-adevăr penibile) a fostului ministru de finanţe si a consilierilor lui. Nu ştiu ce implicaţii va avea această revelaţie, dar ne-pricepîndu-mă, nu mă bag...ca alţii.
Din cîte ţin eu minte, România a făcut împrumut la FMI cu mult înaintea Irlandei, deci de unde atîta graba să arătăm cu degetul pe alţii?
Cu alte cuvinte, comentariul pe care-l faceţi, ca şi multe altele pe care vi le doriţi a fi docte (aveţi un stil anume care e uşor de detectat pe acest site) e un fel de hodoronc-tronc, mă bag şi eu în discuţie.
Slaithe!