Boc catre FMI: Vom pregati un buget de vreme rea, pentru ca Romania sa nu intre in furtuna/ FMI este de acord cu eventuale majorari de salarii si pensii in 2012, daca vor fi resurse
"Pentru 2012 vom pregati un buget de stat de vreme rea si, in cazul in care vremea va fi mai buna, va fi mai buna pentru toti. Deci, este mai bine sa prevenim raul si sa consolidam stabilitatea noastra macroeconomica. Asa cum am vazut azi, in mod special in Grecia, nu vom primi stiri foarte pozitive, din cate stiu, asadar vremea in Europa, din punct de vedere economic, nu va fi foarte buna, dar, asa cum am spus, noi ne vom pregati nu pentru cea mai buna vreme in 2012, dar in cazul in care vom avea o vreme mai buna, va fi mai bine pentru toata lumea sau macar nu va fi furtuna. Daca nu va fi furtuna, va fi mai bine pentru toata lumea aici in Romania si in Europa", a spus Boc oficialilor FMI.
La randul sau, seful delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti, Jeffrey Franks, a aratat ca actualul context economic international este unul "de furtuna", dar ca Romania este mai bine pregatita decat in urma cu doi ani.
"Sunt pe deplin de acord ca acestea sunt zile furtunoase si ca o abordare prudenta pentru 2012 este extrem de recomandata in aceste timpuri nesigure. Oricum, un lucru bun pe care il putem spune despre aceste timpuri furtunoase este ca Romania intra in aceasta nou val de furtuna mai bine pregatita decat a fost cu doi ani si jumatate in urma, cand valul anterior al furtunii a lovit. Aceasta pentru ca am luat impreuna cateva initiative foarte importante pentru a reduce deficitul de cont curent, a reduce deficitul fiscal, a lua masuri structurale importante. Asadar, desi vremurile sunt grele, intrati in aceste vremuri dificile cu o economie mai solida si mai stabila pe care sa va bazati", a spus Franks.
El a precizat ca evaluarea FMI nu este finalizata, dar datele actuale indica "in ansamblu" rezultate foarte bune in evaluarea programului, in acest an Guvernul fiind in grafic pentru a atinge tinta de deficit.
UPDATE: Oficialii FMI sunt de acord cu majorari de salarii si pensii in partea a doua a anului viitor daca vor exista resurse bugetare, afirma surse politice, acord care nu implica insa nicio garantie ca masura va fi si aplicata si care nu depaseste prevederile generale din ultimele scrisori de intentie.
Acordul FMI pentru eventuale majorari de salarii si indexari de pensii in partea a doua a anului viitor, conditionat de existenta resurselor bugetare, a fost exprimat in discutia de miercuri seara, de la sediul Guvernului, dintre liderii coalitiei si delegatia Fondului, afirma surse politice prezente la intalnire, citate de Mediafax.
Un astfel de acord nu implica insa nicio garantie ca masura va fi si aplicata, in conditiile in care toate scrisorile de intentie incheiate in ultimul an de Guvern cu FMI au prevazut, de exemplu, ca nivelul contributiilor de asigurari sociale va putea fi redus in partea a doua a acestui an daca "spatiul fiscal" va permite o astfel de masura.
Pana in prezent, Guvernul nu a operat o reducere a CAS, anuntand in schimb ca nici anul viitor nu sunt sanse mari pentru o astfel de decizie.
Aceleasi scrisori de intentie incheiate cu FMI includ si obiectivul Guvernului de a permite bugetarilor sa recupereze anul viitor pierderea salariala suferita anul trecut.
Recent, membrii Guvernului au confirmat insa ca proiectul de buget pentru anul viitor nu va include majorari de pensii si salarii, eventuale cresteri urmand sa fie analizate in partea a doua a anului, in functie de resursele bugetare.
Liderii coalitiei s-au intalnit intalni miercuri seara, la sediul Guvernului, cu oficialii Fondului Monetar International, pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor.
Saptamana trecuta, liderii coalitiei guvernamentale au discutat, tot la Palatul Victoria, si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, despre situatia economica.
O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se afla in Romania in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cele mai importante teme de discutie cu autoritatile romane vizand constructia bugetului pe anul viitor si reforma companiilor de stat.
FMI a cerut Guvernului un plan clar de privatizare a companiilor de stat si liberalizare de preturi
Discutii Guvern-FMI: Deficit de 1,9%-2,1%,ridicat ulterior pana la 2,5% daca firmele de stat taie din pierderi

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
si asa
http://verticalnews.ro/serial-verticalnews-topul-celor-mai-bogati-tigani-din-romania-ionelas-carpaci-cel-mai-avut-tigan/
O parte din banii UE, uitati unde sunt:
http://www.youtube.com/watch?v=nqno8H-mjeY
Sau mai exact, cu ce afaceri se ocupa franta si germania in ultima vreme.
Si vor exista. Cu siguranta.
"Dacă Europa mai avea nevoie de o veste proastă: economia se îndreaptă către recesiune
Producţia industrială din zona euro a scăzut în octombrie cu cel mai rapid ritm de după iulie 2009, fiind un semn în plus că starea economiei europene se înrăutăţeşte cu câteva zile înainte ca Banca Centrală Europeană să decidă dacă va reduce sau nu dobânda de referinţă, scrie The Wall Street Journal.
Indicele PMI (Purchasing Manager's index), care monitorizează activitatea din sectorul industrial, a scăzut la 47,1 puncte în octombrie, de la 48,5 puncte în septembrie. Indicele scade de trei luni în continuu.
Şi în Germania, principalul motor al economiei Europene, producţia a scăzut pentru prima dată după iulie 2009. Fabricile au avut o activitate mai redusă în toate ţările zonei euro, cu excepţia Irlandei
O nouă recesiune în blocul monetar este acum aproape o certitudine, crede Alan Clarke, economist la Scotia Capital. "Dacă mai existau dubii cu privire la faptul că economia zonei euro se îndreaptă spre recesiune, aceste date vin să şteargă orice urmă de îndoială. Dacă o contracţie în trimestrul trei este puţin probabilă, scăderea va veni cu siguranţă în trimestrul patru", spune Clarke."
http://www.zf.ro/business-international/daca-europa-mai-avea-nevoie-de-o-veste-proasta-economia-se-indreapta-catre-recesiune-8929095
2. Impozitarea tuturor activitatilor comerciale, inclusiv a BOR.
3. Alocarea de bani autoritatilor locale in functie de impozitele colectate de acestea(60% din impozitele colectate sa ramana la autoritatile locale). Cine nu colecteaza taxe, ramane fara bani. Punct.
Dar pe Boc atat il duce mintea:"marim salariile cand o sa avem resurse". Tampit!
Un om proactiv, cand constata o problema, ia masuri sa o rezolve sau chiar anticipeaza aparitia unei probleme si ia masuri inainte ca ea sa apara.
Un om reactiv sta si se uita si, cand apare problema, ia masuri pentru rezolvarea efectelor acelei probleme, fara sa atace cauzele problemei.
Din pacate majoritatea romanilor sunt reactivi, inclusiv conducatorii, ca doar nu puteam noi romanii sa avem conducatori care sa semene cu nemtii, nu? E destul sa te uiti in jurul tau sa vezi cum reactioneaza romanii de rand la problemele mai mari sau mai mici cu care se confrunta ca sa vezi de ce si conducatorii nostri fac la fel.
Fiecare metru cub de beton din CMN inseamna un buletin de vot portocaliu in urnele de la anu.
Pai sa se munceasca ca mucenici degeaba Baconsci si altii intru ortodoxizarea neamului? Pai abia urmeaza sa isi arate roadele catehizarea prin educatia publica si teocratiarea institutiilor statului:)
Indeparteaza impozitarea de cutia milei, si vom si toti mintuiti in cer precum pe pamint pdl-ul se va mintui prin guvernare vesnica.
:) normal ca popii is cei mai inutili bugetari, da voturile tre adunate cumva, hahahahahah