Prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, a declarat vineri ca moneda euro este "mai importanta" decat apartenenta Greciei la zona euro, dar a precizat totusi ca este important ca statul elen sa mentina moneda unica si sa evite falimentul, relateaza AFP.

"Credem ca este foarte important sa evitam un faliment al Greciei, in interesul zonei euro (...) Dar, pana la urma, moneda euro este mai importanta decat Grecia, decat apartenenta acesteia la zona euro", a sustinut premierul olandez, in cursul unei conferinte de presa la Haga, dupa sedinta de guvern saptamanala.

"Nu acesta este scopul meu", a precizat Rutte cu privire la o eventuala iesire a Greciei din zona euro, subliniind totodata ca o renuntare la moneda unica ar implica si iesirea din Uniunea Europeana.

Catalogand drept un "lucru bun" faptul ca Grecia a renuntat "aparent" la ideea unui referendum asupra planului de salvare oferit de UE, Rutte a insistat de asemenea asupra necesitatii ca Grecia sa aplice "pe deplin" si "cat mai rapid" pachetul de masuri stabilit de liderii zonei euro in cadrul summitului UE din 26-27 octombrie, desfasurat la Bruxelles.