Leul s-a depreciat luni, iar cursul BNR a urcat la 4,3540 lei/euro
Pe piata valutara, moneda nationala s-a tranzactionat vineri cu o tendinta de depreciere si a inchis ziua la 4,3605 unitati/euro.
Economistii ING Bank sunt de parere ca leul va avea o sedinta statica luni, avand in vedere piederile inregistrate de actiunile asiatice si europene si faptul ca randamentele titlurilor de stat emise de Italia cu scadenta de 10 ani au atins un nou nivel record in aceasta dimineata.
Reprezentantii bancii olandeze mai arata ca revizuirea prognozei pentru inflatie de BNR la 3,3% in 2011 si 3% in 2012 nu va avea impact asupra pietelor leului.
Moneda nationala a pierdut teren si in fata dolarului american, cursul urcand la 3,1716 lei pentru un dolar, de la 3,1430 lei pentru un dolar, cat era vineri.
Francul elvetian a fost cotat luni la 3,5239 lei, cu 3,76 bani mai putin decat la sfarsitul saptamanii trecute, iar 100 de yeni japonezi au fost cotati la 4,0625 lei, dupa ce vineri cursul de schimb afisat de BNR era de 4,0279 lei pentru 100 de yeni.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
si cu 5.0 pana la vara care vine
oricum anul asta a fost unul bunicel, de la anu o sa explodeze cursul din cauza datoriilor grecilor
Criza care urmeaza acum se datoreaza incalcarii flagrante a legilor economiei de piata: in loc sa fie lasate bancile cu probleme sa dea faliment, datoriile acestora au fost preluate de sectorul public si de aici a rezultat starea de insolventa (sau aproape de asta) a unor state europene si SUA (de la care a fost preluat modelul de falimentare a statului prin preluarea datoriei private a bancilor).
Din pacate cei care au adus omenirea in aceasta criza fara precedent sunt si cei care ne spun (prin intermediul marionetelor care conduc guvernele) cum sa iesim din criza si metoda sugerata e invariabil "re-capitalizarea bancilor".
Nici eu nu inteleg de ce creste acum. Merita sa-ti pui banii in euro de acum inainte?