Germania va inregistra anul viitor o crestere economica de sub 1% din cauza crizei economice din zona euro, potrivit unui grup independent de experti economici, citat de Deutsche Welle. Consiliul german de experti economici estimeaza ca cea mai mare economie din Europa va creste cu doar 0,9% in 2012, in vreme ce pentru acest an avansul este estimat la 3%, sub nivelul de 3,7% de anul trecut.

"Cresterea economica va ramane puternica in 2011, la 3,0%. Cresterea economica se va tempera drastic in 2012, in conditiile in care redresarea se apropie de sfarsit si mediul economic global se deterioreaza", se arata in raportul celor cinci experti independenti.

Acestia mai arata ca exporturile - in mod normal un factor important al cresterii economice germane - ar avansa cu doar 3,2% in 2012, in scadere de la 7,8% in 2011.

"Riscuri continua sa creasca in aceasta toamna. Zona euro este prinsa intr-un cerc vicios al crizei datoriilor si crizei bancare", mai spun expertii.

Previziunile consiliului independent sunt in linie cu cele ale guvernului de la Berlin, care se asteapta ca Produsul Intern Brut sa avanseze cu 2,9% in acest an si 1,0% in 2012.