Italia a vandut obligatiuni de 5 miliarde euro, la un randament in crestere
Emisiunea a fost suprasubscrisa de aproape doua ori.
Datele Businessweek arata ca randamentele obligatiunilor pe zece ani au scazut sub 7% dupa aceasta licitatie, dupa ce miercuri a atins nivelul record de 7,45%.
Miercuri, randamentul obligatiunilor italiene pe zece ani a depasit nivelul de 7%, ceea ce a dus la un val de scaderi pe bursele europene, eliminand castigurile inregistrate dupa ce Silvio Berlusconi a anuntat ca va demisiona dupa trecerea prin Parlament a pachetului de reforme.
Un nivel de 7% al randamentelor obligatiunilor este considerat nesustenabil de multi economisti si, in trecut, unele economii mai mici din zona euro au solicitat ajutoare financiare din partea institutiilor internationale cand randamentul obligatiunilor lor a ajuns in preajma acestei valori.

VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Acestea sunt Belgia, Cipru, Malta, Polonia si Ungaria !
Primele 3 fac parte din zona euro si inca nu au luat masuri precum tarile aflate sub monitarizarea FMI: Grecia, Irlanda, Portugalia, Italia.
Polonia a facut deficit bugetar mare pentru a-si stimula cresterea economica (si a reusit sa aiba crestere PIB atunci cand toata UE era pe minus), dar asta risca sa se intoarca impotriva ei in caz de recesiune in zona euro si sa-i faca mai scumpe dobanzile la imprumuturile de care are nevoie.
Ungaria a facut deficit bugetar prea mare pentru ca a refuzat monitorizarea FMI si nu a reusit incasarile la buget la care spera.