Jose Manuel Barroso: Zona euro se confrunta cu o adevarata criza sistemica
"Intr-adevar, ne confruntam in acest moment cu o adevarata criza sistemica, care necesita un angajament mai puternic din partea tuturor si care ar putea necesita masuri suplimentare, foarte importante", a spus Barroso in Parlamentul European.
Oficialul european a mai spus ca este nevoie de o integrare economica mai profunda a celor 17 state din zona euro, insa fara a dezavantaja celelalte zece membre ale Uniunii Europene.
El a mai precizat ca noi masuri pentru inasprirea supravegherii bugetelor statelor din zona euro si a obiectivelor economice ar putea intra in vigoare cel mai devreme luna viitoare.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
- lipsa de transparenta si bonusuri astronomice ale bancherilor din UE
- lipsa unei fiscalitati comune care sa puna la munca si puturosii din sud si smecherii de la mijloc
- lipsa de interes a guvernelor si politicienilor in general pentru programe comune europene pe termen lung( fiecare pe calea lui nu va merge la nesfarsit)
- lipsa tehnologiilor care sa ne scoata la liman din orizontul apropiat in care parte din resurse le-am consumat in cativa zeci de ani(probabil sunt tinute in sertar de oameni cu interes in a le tine acolo)
- lipsa de interes pentru a dezvolta cu adevarat tehnologii ieftine la indemina oricui si in a dramui cu cap putinele resurse care ne-au mai ramas( cine le mai are)
Uniunea Statelor Europene e aproape, mai aproape ca niciodata.
Protectia sociala trebuie sa ocrotesca cei aflati in reala nevoie nu si pe cei care n-au chef sa lucreze.
In consecinta , dupa zeci de ani sacul s-a golit .
Sa fie sanatosi cei din Schengen, sa se bucure ei de privilegiul unei monede unice fara viitor.
Liberalizarea pietei muncii si multe alte criterii exista doar pe hartie .
Coruptia exista in Romania , dar faptul ca Olanda e plina de droguri si prostituate cu binecuvantarea statului nu deranjeaza pe nimeni.
UE tinde sa devina o noua forma de dominatie , fara razboi , doar economic. Epoca razboaielor a trecut , cel putin asa pare.
Uite ca ajungem sa discutam despre renuntarea partiala la suveranitate.
Eu altceva cred ca nu se spune: QUI PRODEST?
Fiindca e clar ca situatia este artificiala, chiar daca poate nu e creata intentionat (desi unii sustin cu probe aceasta posibilitate), cel putin este intentionat solutionata incorect pt umanitate.