Fondul Monetar International a anuntat miercuri demisia directorului Departamentului pentru Europa din cadrul FMI, portughezul Antonio Borges, "din motive personale", transmite AFP.

FMI a informat intr-un comunicat ca directorul sau general, Christine Lagarde, a desemnat drept succesor un alt oficial al institutiei, irano-britanicul Reza Moghadam.

Borges, in varsta de 63 de ani, nu a petrecut decat un al la Washington, dar a supervizat unele dintre cele mai mari imprumuturi acordate in istoria institutiei: Grecia (30 de miliarde de euro) si Irlanda (22,5 miliarde).

In cadrul Bancii Portugaliei in anii 1990, a fost unul dintre arhitectii crearii monedei unice. A fost timp de opt ani (2000-2008) unul dintre directorii Goldman Sachs International, filiala europeana a bancii americane.

Moghadam are un profil diferit: este functionar al Fondului din 1992 si director pentru Strategie, politici si evaluare din 2008. Acest post i-a oferit un rol important in relatiile cu G20 si in conceperea reformelor efectuate de FMI in ultimii ani.