Grecia cauta impreuna cu creditorii privati o formula pentru a asigura incheierea cu succes a schimbului de obligatiuni, care ar trebui sa permita reducerea datoriei, a declarat Petros Christodoulou, seful Agentiei de gestionare a datoriei publice, citat de AFP.

"Ne consultam, cautam o formula (...) Avem nevoie de o solutie pentru a asigura o mai mare participare" a bancilor si institutiilor financiare in aceasta operatiune, a spus Christodoulou.

El a mai aratat ca "este posibil ca in aceasta saptamana sa existe o intalnire pentru a face un schimb de opinii si a incepe negocierile" cu seful Institutului de Finante Internationale, Charles Dallara, reprezentantul sistemului bancar mondial in relatia cu Grecia.

Dallara, care se afla de miercuri la Atena pentru discutii cu premierul Lucas Papademos si ministrul de Finante Evangelos Venizelos, se va intalni si cu reprezentantii bancilor, a mai afirmat Petros Christodoulou.

"Fiecare investitor are nevoi diferite, bancile franceze ar putea dori ceva, alte banci altceva, avem nevoie de o sinteza", a precizat Cristodoulos.