Leul s-a apreciat joi in fata monedei europene, pentru a treia zi consecutiv, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,3525 lei pentru un euro, cu 0,52 bani mai putin decat miercuri.

Pe piata valutara, leul nu a reusit sa mentina castigurile inregistrate in prima parte a sedintei de tranzactionare de miercuri si a inchis ziua la 4,3610 unitati/euro. Sentimentul investitorilor a parut sa se deterioreze dupa rezultatul slab al unei licitatii de titluri de stat din Germania si dus la deprecierea monedelor regionale.

Leul a inregistrat inca o data cea mai buna evolutie din regiune, in conditiile in care a inchis ziua aproape neschimbat, in vreme ce forintul maghiar a pierdut 1,7%, iar zlotul polonez 0,7%.

Economistii ING Bank sunt de parere ca leul s-ar putea aprecia usor in sedinta de joi, pe fondul castigurilor inregistrate de bursele europene. Ei mai spun ca sedinta s-ar putea dovedi una cu o volatilitate scazuta, deoarece participantii la piata din SUA lipsesc pentru a sarbatori Ziua Recunostintei.

Moneda nationala a castigat teren si in fata monedei americane, dolarul fiind cotat la 3,2548 lei, cu doar 0,09 bani mai putin decat miercuri.

Francul elvetian a fost cotat la 3,5425 lei, dupa ce in ziua anterioara cursul a fost de 3,5410 lei/franc. Totodata, cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a fost de 4,2204 lei, in scadere cu 0,29 bani comparativ cu nivelul de miercuri.