Guvernul se reuneste vineri in sedinta pentru a discuta bugetul de stat si proiectul de buget privind asigurarile sociale pentru anul 2012, potrivit Agerpres. Proiectul de buget pentru anul 2012 pleaca de la un deficit de 1,9% din PIB si o crestere economica de 2,1%.

Potrivit premierului Emil Boc, documentul final urmeaza sa ajunga in Parlament cel mai probabil luni, 28 noiembrie.

In proiectul de buget se prevede ca veniturile in PIB se vor situa la nivelul de 33,7% in 2012, in timp ce, pentru bugetul de pensii, va fi alocata suma de 47,9 miliarde lei. De asemenea, anul viitor vor fi alocate 37,8 miliarde de lei pentru investitii iar garantiile de stat se vor cifra la 3,3 miliarde de euro.

Proiectul de buget pentru 2012 prevede sume mai mari pentru ministerele Mediului, Transporturilor, Apararii si Sanatatii si sume mai mici, comparativ cu anul 2011, pentru Educatie, Justitie, Cultura, Agricultura, Dezvoltare Regionala si Turism.

Citeste siProiectul de buget pe 2012: Guvernul reduce bugetul Educatiei, Culturii, Justitiei, dar il majoreaza la Mediu, Transporturi, Sanatatepentru a vedea care sunt modificarile bugetare pentru 2012.