Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's ar putea schimba perspectiva ratingului "AAA" acordat Frantei la negativ in urmatoarele zece zile, acesta fiind un semnal ca ratingul de top al celei de-a doua economii din zona euro este in pericol, potrivit cotidianului La Tribune citat de Reuters.

Un purtator de cuvant al S&P din Paris a declarat ca agentia nu comenteaza zvonurile. Publicatia franceza, care citeaza o sursa diplomatica, noteaza ca daca informatia ar fi adevarata ar semnala un risc sporit de retrogradare a ratingului suveran in saptamanile urmatoare.

"S-ar putea intampla intr-o saptamana, poate 10 zile", arata sursa citata cu privire la modificarea perspectivei ratingului.

La Tribune mai noteaza ca S&P, care a redus vineri ratingul Belgiei de la "AA+" la "AA", a planificat sa publice anuntul cu privire la Franta in aceeasi zi, insa acesta a fost amanat din motive necunoscute.

Perspectiva ratingului acordat de S&P Frantei este stabila in prezent.

Saptamana trecuta, Fitch a anuntat ca nivelul datoriei si deficitului Frantei se incadreaza in limitele ratingului "AAA", insa a doua mare economie din zona euro ar avea spatiu limitat pentru a absorbi noi socuri cu care s-ar putea confrunta finantele publice fara a pune in pericol acest statut.