Guvernul din Marea Britanie a revizuit in sens negativ prognozele cu privire la cresterea economica pe 2011 si 2012, in principal din cauza impactului crizei datoriilor din zona euro, a declarat marti George Osborne, ministrul britanic al Finantelor, citat de AFP.

Pentru acest an, autoritatile de la Londra se asteapta la o crestere economica de 0,9% in acest an si de 0,7% pentru anul viitor, a anuntat George Osborne, precizand ca "nu va fi recesiune" in Marea Britanie. Guvernul britanic prognoza in martie ca Produsul Intern Brut va creste in 2011 cu 1,7% si cu 2,5% in 2012.

Oficialul britanic a promis ca Guvernul isi va mentine politica in ceea ce priveste disciplina fiscala, evidentiind riscurile generate de criza datoriilor suverane.

"Vom face tot ce este necesar pentru a proteja Marea Britanie de furtuna datoriilor", a mai spus el.

Totodata, George Osborne a anuntat programe de investitii pe termen scurt si mediu de cel putin 30 miliarde de lire sterline (35 miliarde de euro) pentru a sustine economia britanica.

Investitiile vor fi directionate catre infrastructura, inclusiv cea de transport. Ministrul a precizat ca o treime din sumele necesare vor proveni din fonduri publice, iar restul din partea fondurilor de pensii din Marea Britanie, care cauta sa isi investeasca banii in conditii sigure.