Un colaps al monedei unice europene nu ar fi in avantajul niciunuia dintre cei 17 membrii ai zonei euro, iar statele aflate in dificultate trebuie sa-si puna finantele in ordine pentru a readuce stabilitatea in aceasta regiune, a declarat Maria Fekter, ministrul austriac de Finante, citata de CNBC.

Ea a mai aratat ca ministrii de Finante din zona euro lucreaza din greu pentru a evita un colaps al euro.

"Dezmembrarea zonei euro ar fi doar in avantajul celor care speculeaza cu privire la un colaps. Nu ajuta populatia, nu ajuta politicienii, nu ajuta statele", a mai spus oficialul austriac.

"Nimeni nu vrea sa se produca un colaps sau o prabusire, o situatie instabila precum o intrare in incapacitate de plata. Asa ca ne straduim sa stabilizam economia zonei euro", a adaugat Maria Fekter.

Ea a precizat ca la summit-ul liderilor europeni din data de 9 decembrie vor fi discutate propunerile de modificare a tratatului Uniunii Europene, pentru a gasi o solutie la criza datoriilor suverane din zona euro.

"Trebuie sa avem o mai buna coordonare si o mai mare disciplina fiscala. Toate aceste tari care au probleme cu datoriile ar trebui sa isi faca temele", a spus Fekter.