S&P a plasat sub supraveghere negativa ratingul Fondului European de Stabilitate. Agentia va examina daca summit-ul UE va putea restabili increderea investitorilor
Totodata, oficialii agentiei de evaluare financiara au anuntat ca vor lua in considerare daca summit-ul UE de la sfarsitul acestei saptamani de la Bruxelles va putea restabili increderea pe piata.
"Vom examina daca masurile care urmeaza a fi anuntate pot restabili increderea", a declarat intr-o conferinta de presa Moritz Kramer, seful pentru ratingul tarilor europene de la S&P.
Luni seara, S&P a plasat sub supraveghere negativa ratingurile datoriei pe termen lung a 15 state din zona euro, printre care Germania si Franta, principalii contribuabili ai Fondului European de Stabilitate Financiara.
Citeste si

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Astea nu fac decat rau la comanda ... asasinate economice!
Si in plus EU ar trebui sa le dea in judecata pentru despagubiri egale cu pierderile suferite de toate tarile uniunii care au fost retrogradate sau amenintate cu retrogradarea din 2007 pana in prezent. Poate asa le puteti baga si in faliment!
O merita!
Si o mai merita si BIG FOUR pentru ca au ascuns cu buna stiinta gaurile de peste tot!
Si de asemenea sa plaseze sub supraveghere pozitiva pe toti cei care au uitat ce ratinguri AAA dadea inainte de criza la toate pachetele de subprime MBS-uri, de unde a facut bani cine a trebuit si restul prostilor au platit.
Au platit inclusiv statele pe care acum tot ei le plaseaza sub supraveghere.
Daca raul financiar incepe de undeva (pentru ca raul financiar e mare si extins si multiform) el incepe cu siguranta de la mama conflictelor de interese, care sunt agentiile de rating.
Tari baietii astia care spun la sute de milioane de oameni ce sa faca.
Obama e mic copil cu butoanele lui rosii pe langa ce poate face S&P.
hotararea lui madam Merkel de a nu mai accepta noi datorii pare sa-i fi innebunit total. trag din toate pozitiile, poate-poate vor reusi sa mai schimbe ceva.
din fericire pentru noi ceilalti, cred ca, in sfarsit, si-au gasit nasul.
chiar credeti ca o sa dispara euro pentru ca asa urla toti golanii astia cu gulere albe ?
nici nu va ganditi. va ramane in continuare, poate nu in toate tarile ca pana acum, ci doar in acelea care vor accepta norme dure si control extern in ceea ce priveste bugetul si cheltuielile. care nu vor vrea vor ramane pe dinafara si se vor scufunda singuri, sigur si repede. ceilalti, cei care vor ramane in club o vor duce bine, poate nu chiar ca pana acum, dar va veni si asta mai devreme sau mai tarziu.
ceea ce e insa sigur, e ca smecherii astia ("pietele") nu vor mai putea sa-si traga profituri grase din inconstienta unor politicieni. aste e perspectiva care ii ingrozeste si-i face sa urle ca din gura de sarpe.
hmmm mie imi suna ciudat...
Cat despre americani, aparatul lor bugetar e de 2 milioane la 100 milioane de privati. Deja le-a fost scazut ratingul, pe nedrept spun...pt ca la ei e loc de taxat, redus cheltuieli, etc, numai ca nu e nevoie deocamdata.
Citez de pe wikipedia: "There are approximately 154.4 million employed individuals in the US. Government is the largest employment sector with 22 million."
O alta sursa aici: http://www.slge.org (sunt grafice despre varsta, studii, si nivelul la care sunt angajati: federal, statal sau local).
Inteleg ca pentru unii propaganda e sarcina de serviciu, dar nu dezinformati pe cifre care mai pot fi cat de cat verificate.
Ca o curiozitate: 22 mil de salariati in secorul public / 308 mil populatia totala da 0.07. Nu foarte departe de 1.5 mil bugetari / 21 mil populatia Romaniei. Asta arata clar ca nu numarul bugetarilor e o problema in sine ci slaba dezvoltare a sectorului privat (masurile inepte, antieconomice ale guvernelor postrevolutionare au evident o contributie majora).