Demnitar chinez: Beijingul contribuie la efortul de ajutorare a Europei, insa nu isi va folosi rezervele pentru a scoate regiunea din criza
"China va lua parte la eforturile internationale de ajutorare a Europei. Am facut multe, am fost implicati, europenii stiu", a declarat vice-ministrul de Externe, cu ocazia World Policy Conference de la Viena.
Intrebata cum anume va ajuta China, Fu Ying a declarat: "Dorim sa investim, importam mai mult, va trimitem delegatii care sa cumpere, lucru care va contribui la crearea de locuri de munca, care va ajuta la stimularea economiei."
"China va continua sa fie parte a efortului pentru ca suntem conectati, interdependenti. Suntem in aceasta situatie impreuna. Suntem intr-o barca", a completat vice-ministrul de Externe al Chinei.
In calitate de proprietar al celor mai mari rezerve valutare din lume, guvernul chinez este unul dintre putinele guverne care poseda buzunare suficient de adanci pentru a cumpara o parte importanta a datoriei publice europene si a scoate regiunea din regiunea din criza economica.
Sustinatorii acestei idei argumenteaza ca Beijingul ar beneficia de pe urma ajutorarii Zonei Euro. Si-ar diversifica rezervele financiare si ar stimula dezvoltarea economica a celei mai mari piete de export a Chinei.
China a evitat sa se pronunte, pana acum, cu privire la o contributie catre fondul de salvare a Europei. Fu Ying a declarat, la Viena, ca ideea ca Beijingul sa "ajute" Europa a fost, adesea, intelesa gresit.
"Cand este tradusa in chineza, suna precum ajutor pentru dezvoltare insa nu despre acest lucur vorbim", a afirmat vice-ministrul de Externe chinez in timpul discutiilor de la Viena.
"Lucrul pe care vrem sa il facem este sa fim parte a efortului de a stimula economia", a spus aceasta, adaugand ca Beijingul spera sa creasca, in 2012, importurile din Europa.
"China are 120 milioane de oameni care traiesc cu un dolar pe zi, asa ca nu este genul de tara indeajuns de bogata pentru a vorbi despre salvarea altora. Aceast lucru nu inseamna ca incearca sa stea departe de acest efort global .... suntem, cu totii, interdependenti", a spus Fu Ying.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
o lectie pentru toti politicienii lumii.
China devine ! nu e acolo... dar va ajunge probabil in cativa ani.