Angela Merkel nu este de acord cu majorarea limitei de finantare a Mecanismului European de Stabilitate
Pozitia cancelarului german raspunde unui comentariu al presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, conform caruia, pana in martie, va fi finalizata o analiza cu privire la limita de 500 de miliarde de euro a ESM, pentru a stabili daca este sau nu adecvata.
Liderii europeni au decis, la summitul de vineri, devansarea termenului de intrare in vigoare a Mecanismului. Acesta va inlocui Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara (EFSF) la jumatatea lui 2012 in loc de 2013, cum se stabilise initial. EFSF va continua programele aflate in derulare pana la jumatatea anului 2013.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
Deficitul bugetar al tarii a continuat sa se adanceasca, in luna noiembrie, pe masura ce perioada de austeritate, marcata de recesiune, a anulat mare parte a veniturilor pe care autoritatile sperau sa le obtina din taxele de urgenta, potrivit unor date publicate marti si preluate de Reuters.
Deficitul bugetar s-a marit, in 2011, cu 5,1%, potrivit unui raport al Ministerului de Finante. Aceasta inseamna ca tara va rata tinta propusa pentru anul 2011, ceea ce se traduce prin noi masuri de austeritate, care sa ii permita atingerea tintelor bugetare, in 2012.
Economia a cunoscut o scadere de 5,5% in 2011, in al patrulea an de recesiune.
Planul bugetar pentru 2012, stabilit saptamana trecuta, prevede ca deficitul bugetar sa scada la 9% din PIB, anul acesta, de la 10,6%, in 2010, tinta pe care ministrul de Finante a spus ca tara inca o poate atinge.
Tintele bugetare din 2011 depindeau in mare parte de taxele de urgenta care au fost introduse in septembrie, dupa ce creditorii internationali ai Greciei au amentintat ca vor bloca transele de imprumut daca tara va rata obiectivele din acordul de finantare.
Potrivit unui comunicat al ministerului, declinul veniturilor ar urma sa fie rezolvat in decembrie, cand noile taxe vor genera efectele scontate. Nu de aceeasi parere este si un oficial guvernamental, care a spus ca, "daca trendul actual al cheltuielilor si veniturilor continua, deficitul va fi de aproximativ 10% din PIB, in loc de 9%, cat se spera".
Noile taxe in discutie includ un impozit de maxim 5% pe veniturile personale, dar si o taxa imobiliara. Aceasta este una dintre cele mai drastice taxe, deoarece neplata ei duce la deconectarea de la reteaua de electricitate. Veniturile fiscale ale Greciei au scazut, in primele 11 luni ale anului, cu 3,1%.
Asta este din pacate marea intrebare a analistilor si a investitorilor....
Incertitudinea creste....
http://www.youtube.com/watch?v=H4DCGjyvnrM